Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Timo Sunille ansiomerkki – ympäristökunnistakin jäseniä vetävässä seurassa ollut huippuampujia jo pitkään

Timo Suni (vas) keskustelemassa Lopen ampumaurheilukeskuksessa Tommi Takasen kanssa. Arkisto/Kari-Veli Lehtonen

Suomen Ampumaurheiluliitto on myöntänyt kultaisen ansiomerkin Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtajalle Timo Sunille pitkäaikaisesta työstä ampumaurheilun hyväksi.

Timo Sunin kiinnostus kilpa-ammuntaan ja erityisesti haulikkolajeihin heräsi jo kouluaikana. Hän on ollut mukana kilpa-ammunnassa 1970-luvun puolivälistä lähtien ja osallistunut koko ajan aktiivisesti myös seuratoimintaan.

1980-luvulla hän oli myös Ampumaurheiluliiton liittohallituksen jäsen. Nykyisen seuransa, Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2011 ja toimii siinä tehtävässä edelleen.

Lopen ampumaurheilukeskusta kotiratanaan pitävä seura vetää jäseniä puoleensa useista Kanta-Hämeen kunnista. Seuran jäsenten parhaat saavutukset ovat skeetin (olympialaji) ja metsästyshaulikon parista.

Seuran tasoa kuvannee parhaiten maajoukkueampujien huomattava määrä. Liiton ensi vuodelle nimeämästä 15 hengen maajoukkueesta kuusi edustaa Ala-Hämeen Ampujia.

Seuratoiminnan lisäksi Timo Suni on ollut Lopen ampumaradan hallituksessa useita vuosia.

Seura on järjestänyt vuodesta 2013 lähtien useita skeetin Suomen mestaruuskilpailuja.

Varsinkin nuoret skeetampujat ovat menestyneet hyvin kansainvälisissä arvokisamittelöissä ja voittaneet vuosittain niissä mitaleita.

Lähde: A-HA:n tiedote

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut