Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Grosjeanin toipuminen etenee hyvin – aikoo ajaa kauden päätöskisassa

Formula ykkösten sunnuntain Bahrainin gp:ssä hengenvaaralliseen onnettomuuteen joutuneen Haas-tallin kuljettajan Romain Grosjeanin toipuminen jatkuu myönteisesti. Ranskalaiskuljettaja kertoi toipumisestaan Instagram-tilillään.

– En koskaan ajatellut, että muutama jalkakyykky voisi tehdä minut onnelliseksi. Keho toipuu hyvin tärskystä, ja toivottavasti sama pätee myös palovammoille käsissäni. Kiitos jälleen kaikille viesteistä. P.S.: yhä hyvin hidas näppäilemään tekstiä, Grosjean kirjoitti.

Grosjeanin törmäys Sakhirissa ratakaiteeseen ja auton räjähdysmäinen syttyminen tuleen kauhistutti, mutta kaikeksi onneksi hän kömpi pienen hetken päästä tulipalon keskeltä turvaan. Hän selvisi ilman luunmurtumia, mutta ranskalaisella on palovammoja käsissä, nilkoissa ja selässä.

Grosjeanin odotettiin pääsevän sairaalasta pois jo tiistaina, mutta Autosport kertoi miehen pysyvän sairaalassa vielä yön yli keskiviikkoon.

"Laudan onnettomuus tuli mieleeni"

Grosjeanin onnettomuuden vaarallisuus valkenee, kun hän vertasi Bahrainin gp:n tärskyään F1-suuruus Niki Laudan karmeaan turmaan Saksan Nürburgringillä elokuussa 1976. Tuolloin MM-sarjaa johtanut Lauda menetti Ferrarinsa hallinnan Saksan gp:n toisella kierroksella, ja auto sinkoutui yli 200 kilometrin nopeudella verkkoaitojen läpi ja kimposi takaisin radalle, jolloin takaa tulleet Hesketh-tallin Harald Ertl ja Surteesin Brett Lunger törmäsivät Laudan ajokkiin.

Kuin ihmeen kaupalla liekkien hornassa vakavia palovammoja saanut Lauda toipui onnettomuudesta niin, että palasi vajaan kuuden viikon tauon jälkeen loppukaudesta ajamaan MM-sarjaaa.

– Kun näin liekit ympärilläni, Niki Laudan onnettomuus tuli mieleeni. Se oli viedä hänen henkensä, enkä halunnut itsellenikään käyvän niin, Grosjean kertoi GP Fans -sivuston mukaan.

Autosport kertoi myös, että Grosjean toivoo voivansa ajaa kauden päättävässä Abu Dhabin gp:ssä ensi viikon viikonloppuna. Kisa olisi Grosjeanille viimeinen Haasin tallissa, joka ei uusinut Grosjeanin tähän kauteen umpeutuvaa sopimusta. Tulevan viikonlopun Sakhirin gp:ssä hänet korvaa reservikuski Pietro Fittipaldi.