Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kubica korvaa Räikkösen Bahrainin gp:n ensimmäisessä harjoituksessa

Robert Kubica on ajanut tällä kaudella kolmessa gp:ssä perjantain avausharjoituksen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten vaiheikas MM-kausi kääntyy loppusuoralleen, kun kauden kolmanneksi viimeinen gp-viikonloppu ajetaan Bahrainin Sakhirissa. Alfa Romeon Kimi Räikköstä ei viikonlopun avaavassa perjantain 1. harjoituksessa nähdä testikuljettaja Robert Kubican saadessa ajopaikan, mutta eipä Räikkönen niin Sakhirin rataan tutustumista tarvitsekaan: sunnuntain kisa on hänelle uran 15. Bahrainin gp.

Räikkösellä on myös menestystä radalla. Hän on ajanut Bahrainissa kahdeksan kertaa palkintopallille, kakkossijoja on viisi. Muistettavin kisoista oli vuonna 2006, jolloin McLarenia ajanut Räikkönen ylsi kolmanneksi lähdettyään kisaan 22. lähtöruudusta.

– Se ei ollut paras kisani täällä tuloksellisesti, mutta silti se oli aika hyvä. Ei mikään ideaali lähtöpaikka, meillä oli jotain ripustusongelmia tai jotain aika-ajoissa, Räikkönen muisteli viikonloppua edeltävässä tiedotustilaisuudessa.

Voitto on karttanut suomalaissuuruutta Bahrainissa, eikä siihen nykyisellä Alfalla ole mahdollisuuksia sunnuntainakaan. Räikkönen lähtee viikonloppuun tuttuun tapaan, tekemään parhaansa ja katsomaan mihin se kantaa.

– Olisi kiva saavuttaa hyvää tulosta täällä, katsotaan mitä viikonloppu tuo. Pisteille pääsy ei tule olemaan helppoa, mutta katsotaan mitä tapahtuu, viime vuonna Sakhirissa seitsemänneksi Alfa Romeolla ajanut Räikkönen päätti.

– Viime vuonna meillä meni pääsääntöisesti paljon paremmin. Tämä vuosi on ollut melkoista taistelua, emme ole kovinkaan nopeita muihin verrattuna, toisin kuin viime vuonna. No, viime aikoina on mennyt vähän paremmin, mutta silti meillä kaiken on mentävä ihan täysin nappiin (hyvän tuloksen saamiseksi). Yleensä kuumemmissa olosuhteissa meillä ei ole mennyt niinkään huonosti, mutta ken tietää mitä täällä tapahtuu. Teemme parhaamme ja katsotaan mitä saamme.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut