Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lance Stroll yllätti ja kiri paalulle Istanbulin sateessa – Räikkönen kahdeksas ja Bottas yhdeksäs

Istanbulin rata on erittäin liukas sateen ja tuoreen asvaltin takia. AFP / LEHTIKUVA

Luis Vasconcelos, Raiko Häyrinen / STT

Racing Pointin Lance Stroll yllätti kaikki ja ajoi ensimmäisen kerran urallaan formula 1 -kisan paalupaikalle Istanbulin gp:n aika-ajoissa. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli kahdeksas ja Mercedeksen Valtteri Bottas yhdeksäs.

MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton jäi kuudenneksi. Hamilton voi varmistaa seitsemännen MM-tittelinsä sunnuntain kisassa.

Sade yhdistettynä Istanbulin uuteen asvalttiin teki jo aamupäivän harjoituksista yhtä liukastelua, ja aika-ajon ensimmäinen osio jouduttiin keskeyttämään kahdesti rankkasateen takia. Stroll siirtyi aika-ajon edetessä ajoissa välikelin renkaisiin, sai ne lämpimiksi ja ajoi muilta karkuun.

Räikkösellä oli vastaus valmiina, kun häneltä kysyttiin, onko hän urallaan kokenut huonompia oloja kuin aika-ajon ensimmäisessä osiossa.

– Kyllä. Tänä aamuna.

Räikkönen vaikutti saavan renkaansa toimimaan monia muita paremmin aika-ajon viimeisessä osiossa, mutta valitteli liukkautta.

– En tiedä, saimmeko ne todella toimimaan. Tuntui todella kauhealta ajaa tuolla, koska oli niin liukasta, mutta sellaista se valitettavasti on täällä. Aamulla oli todella vaikeaa, mutta menimme silti radalle, yritimme oppia jotain ja muuttaa jotain, Räikkönen selvitti.

–Ja sitten sattui, että (aika-ajon) ensimmäisessä osiossa oli samanlaiset olot, joten olimme hiukan luottavaisemmat, koska tiesimme, miten liukasta siellä oli. Saimme lopulta paremman tuloksen kuin jos olot olisivat olleet kuivat, sanotaan niin, Räikkönen arvioi.

Bottas vaihtoi liian myöhään renkaita

Valtteri Bottas myönsi tehneensä virheen, kun ei luopunut sadekelin renkaista ajoissa.

– Kyllä se oli vaikeaa. Isoin juttu oli, että vaihdoimme kolmannessa osiossa niin myöhään välikelin renkaisiin, ja se ei ollut oikea ratkaisu. En saanut renkaita toimimaan, ja se merkitsi monta sekuntia.

Bottas sanoi odottavansa "mielenkiintoista kisaa".

– Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, joten odotan sitä innolla. Siitä tulee pitkä ja mielenkiintoinen kisa, siitä ei ole epäilystäkään, ja odotan sitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut