Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

HJK-pomo Lyytikäinen ja maalikuningas Riski iloitsivat korona-kauden kruunuista

Tomi Siren / STT

Miesten jalkapalloliigan mestaruuden edellisessä ottelussaan varmistanut HJK kiri Inter-päätöspelissä 1–1-lopputulokseen.

Turkulaisille piste tiesi KuPSin ohittamista ja hopealle yltämistä. Päätösvihellyksen jälkeen faniryhmiensä edessä nähtiinkin poikkeuksellisesti kaksi riemuitsevaa joukkuetta.

– Ehkä vähän odotettiin juhlia. Hyvä, että saatiin tasapeli. Kausi kokonaisuudessaan oli aika nappisuoritus. Tuplamestaruus. Itselle vielä maalikuninkuus, niin ei voisi paremmin mennä, HJK:n hyökkääjä Roope Riski analysoi.

Myös HJK:n johtoportaassa osattiin arvottaa saavutukset poikkeuksellisena aikana.

– Jalkapalloyhteisö voi olla iloinen, että saatiin tämä vietyä läpi tällaisena, HJK:n omistaja Olli-Pekka Lyytikäinen linjasi.

– Kaksi kierrosta näin tiukkaan aikatauluun ilman suurempia ongelmia. Se on kova suoritus, Lyytikäinen lisäsi.

HJK:n päätösottelua seurasi lehtereiltä 1 862 katsojaa muassaan molempien joukkueiden äänekkäät faniryhmät.

Kaikkiaan Klubi kokosi 11 kotipeliinsä koronarajoitusten aikana 23 282 katsojaa. Sen pienin yleisömäärä oli 1 547 ja suurin 2 840, keskiarvoksi muodostui 2 117 silmäparia.

Vuosi sitten viidenneksi jäänyt HJK kiinnosti Helsingin 11 ottelussa 59 643 katsojaa vaihteluvälillä 3 002–10 251 katsojaa ja keskiarvolla 5 422.

– Suomi oli yksi niitä harvoja maita, joissa sai olla yleisöä ylipäätään paikalla, HJK:n Lyytikäinen totesi tyytyväisenä.

Lyytikäisen arvosti sitä, että viime vuoden epäonnistumisen jälkeen HJK ylsi urheilullisesti erittäin hyvään vuoteen.

– Joukkue on pelannut vahvasti ja hyvää jalkapalloa. Tehnyt eniten maaleja, kerännyt eniten pisteitä, Lyytikäinen kehui.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut