Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korte, Pulli ja Kangas suomalaisista korkeimmalla yleisurheilun kausitilastossa

Kuusi suomalaista yleisurheilijaa ja naisten pikaviestijoukkue ovat lajissaan maailman kärkikymmenikössä, kun kilpailukausi alkaa olla ohi. Parhailla henkilökohtaisilla sijoilla, viidentenä, ovat aitajuoksija Annimari Korte, pituushyppääjä Kristian Pulli ja moukarinheittäjä Aaron Kangas.

Korte juoksi 100 metrin aidoissa parhaimmillaan ajan 12,76, Pulli paransi SE-tuloksen 827:ään ja Kangas hätyytteli 80 metrin rajaa tuloksellaan 79,05.

Estejuoksija Topi Raitanen on tilaston kuudes, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä seitsemäs ja aitajuoksija Nooralotta Neziri yhdeksäs.

Koronakesä heikensi urheilijoiden kilpailumahdollisuuksia maailmalla, eikä joka maassa pystytty järjestämään edes kansallisia mestaruuskilpailuja. Myös Yhdysvaltain yliopistokausi peruttiin. Kisojen vähyys näkyy etenkin viestikisoissa, sillä naisten pikaviestijoukkueen Ruotsi-ottelussa juoksema 44,09 on peräti maailman toiseksi paras aika Jamaikan jälkeen.