Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläistähti täytti äitinsä toiveen ja lopetti yllättäen vapaaottelu-uransa

Kevyen sarjan vapaaottelumestari Habib Nurmagomedov ilmoitti lopettamisestaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Abu Dhabissa käydyn ottelun jälkeen. Nurmagomedov taivutti Justin Gaethjen ja oli luvannut äidilleen ottelun olevan hänen viimeinen.

Venäläisottelijan isä ja valmentaja Abdulmanap Nurmagomedov kuoli heinäkuussa. Pojalle ottelu oli ensimmäinen läheisen tukijan poismenon jälkeen ja jäi myös viimeiseksi.

– Olen UFC:n kiistaton, voittamaton mestari rekordilla 13–0, ja koko vapaaottelu-urani ammattilaisotteluiden saldo on 29–0, Nurmagomedov sanoi Abu Dhabissa käydyn ottelun jälkeen.

Sitten hän jysäytti uutispommin.

– Tänään haluan sanoa, että tämä oli minun viimeinen otteluni. En missään tapauksessa tule tänne ilman isääni. Kun UFC lähestyi minua Justinin kohtaamisella, puhuin kolme päivää äitini kanssa.

– Hän ei halunnut minun ottelevan ilman isääni, ja sanoin tämän olevan viimeinen otteluni. Ja olen antanut hänelle sanani, Nurmagomedov alleviivasi.

McGregor onnitteli ensimmäisten joukossa

Venäläisottelija lopetti uransa, mutta ei koskettavaa kehäpuhettaan.

– Kiitoksia paljon Justin. Tiedän sinun olevan suuri. Tiedän kuinka kannat huolta väestäsi. Ole vanhempiesi lähellä, koska et koskaan tiedä, mitä tapahtuu huomenna. Kiitoksia valmentaja ja kaverit. Tänään on viimeinen otteluni UFC:ssä.

– Se oli isäni unelma. Justin ja Conor (McGregor) tulevat kohtaamaan tammikuussa. Olen kukistanut molemmat enkä ole kiinnostunut tästä.

Pitkäaikainen kilpakumppani McGregor hävisi Nurmagomedoville vuonna 2018 ja ehti ensimmäisten joukossa onnittelemaan 32-vuotiasta venäläistä urastaan.

– Kunnioitus ja suruvalittelut isästäsi myös uudelleen. Sinulle ja perheellesi. Ystävällisin terveisin, The McGregors, irlantilainen McGregor kertoi Twitterissä.