Ohjeita katsojille kiristetty palloilulajeissa – Cocksin Suomen Cupin, Panthersin Suomisarjan ja Pontevan ykkösdivarin peleissä maskipakko

Ivan Mosicia ja kumppaneita pääsee katsomaan vain maski kasvoilla lauantaina Riihimäellä. Terhi Collin
Kaisa Estola-Haaranen

Kaisa Estola-Haaranen

Koronapandemian paheneminen aiheuttaa kiristyksiä eri palloilulajien ottelutapahtumiin. Myös Riihimäellä ja Hyvinkäällä on viikonloppuna otteluja seuraamaan haluavien puettava maski kasvoilleen.

Käsipalloliitto tiedotti torstai-iltana, että käsipalloliiton ylimmissä sarjoissa (miesten SM-liiga, naisten SM-sarja, Suomen Cup) otetaan käyttöön velvoite kasvomaskin käyttöön. Muissa sarjoissa kasvomaskien käyttöön suositellaan vahvasti.

Riihimäen Cocks pelaa Suomen Cupin puolivälierän tänään lauantaina kello 16 alkaen Siuntion IF:ää vastaan Cocks Areenalla. Tuossa pelissä on siis yleisöllä maskipakko kaikilla 15 vuotta täyttäneillä ja vanhemmilla.

Myös ottelutapahtumassa työskentelevän henkilökunnan ja vapaaehtoisten on käytettävä kasvomaskia.

Hyvinkään Ponteva aloittaa sunnuntaina koripallon miesten ykkösdivisioonan kotipelillä. Ponteva tiedottaa, että yleisöllä on edustusjoukkueiden otteluissa maskipakko.

Myös Koripalloliitto velvoittaa kasvomaskin käyttöön Korisliigan ja miesten ja naisten 1-divarin otteluissa.

Pontevan miehet pelaavat Hyvinkään Martinhallissa sunnuntaina kello 17 PeU-Basketia vastaan.

Salibandyn koronavarautumisryhmä päätti torstaina, että liiton turnausmuotoiset sarjat pelataan ilman yleisöä leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla alueilla, joita ovat myös Kanta-Häme ja Helsinki/Uusimaa. Päätös koskee sekä juniori- että aikuisten sarjoja ja astuu voimaan välittömästi.

Riihimäellä asia koskee muun muassa viikonloppuna juniorien salibandyturnausta Istuinkiven hallissa.

Sekä Riihimäen RSS Panthersin että Sport Club Hyvinkään miesten edustusjoukkueet pelaavat viikonloppuna kotiottelut. Panthersin Suomisarjan pelissä SC Wolvesia vastaan sunnuntaina kello 18 Riihimäen Urheilutalossa yleisöllä on maskipakko ja kertakäyttömaskeja on myös jaossa lipunmyynnin yhteydessä.

SCH:n kakkosdivisioonan ottelussa NIBiä vastaan lauantaina kello 17 Hyvinkään Martinhallissa noudatetaan Salibandyliiton ohjetta, eli maskinkäyttöön on vahva suositus.

– Maskeja on tarkoitus olla yleisölle jaossa, mutta meillä ei ole lippuja eikä järjestysmiehiä valvomassa maskin käyttöä. Siten asia on jokaisen omalla vastuulla, SCH:n puheenjohtaja Jani Ahola toteaa.

Viikonlopun palloilua: lauantaina käsipallon miesten Suomen Cupia Riihimäen Cocks Areenassa klo 16 Cocks–SIF ja salibandyn miesten 2. divisioonaa Hyvinkään Martinhallissa klo 17 SCH–NIB; sunnuntaina koripallon miesten 1B-divisioonaa Martinhallissa klo 17 Ponteva–PeU-Basket ja salibandyn miesten Suomisarjaa Riihimäen Urheilutalossa klo 18 Panthers–SC Wolves.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut