Ice Wine vei nimiinsä Vermon päälähdön

Lahtelaisen Leo Mönttisen omistama ja valmentama Ice Wine voitti Tammatähti-lähdön keskiviikkona Vermossa.

Juha Utalan ohjastama Ice Wine lähti poisjäännin myötä matkaan sisäradalta, josta piti keulapaikan itsellään vaivatta.

Kahdeksanvuotias Ice Wine ei joutunut matkalla kuluttamaan voimiaan liikaa, ja tehokkaasti tikkaava tamma löi lopussa kaasuhanan ääriasentoon. Ari Moilasen ajama Willoe Pride kiri tuntumaan, mutta Ice Wine voitti parastaan antamatta.

– Ei mulla hädänpäivää ollut. On kyllä tosi hyvällä mallilla tämä hevonen nyt, Utala vahvisti voittajahaastattelussa Ice Winen 3 500 euron arvoisen voiton olleen hallittu.

Tukkoisuutta ei havaittavissa

Tero Pohjolaisen valmentama Tzubodai palasi 1,5 kuukauden kilpailutauolta loistoiskussa. Ennen paussiaan viisivuotias laukkasi monessa kisassaan, ja voitot jäivät ottamatta. Vermossa Tommi Kylliäisen ajokki pysyi oikealla askellajilla kiltisti, eteni keulaan ja juoksi muilta vauhtijuoksussa niin sanotusti jalat alta.

– Annoin hevosen mennä, en alkanut kauheasti sitä kinnaamaan, koska se ei lyhkäisellä pätkällä ole kauhean nopea, mutta jaksaa mennä, Kylliäinen perusteli reipasta matkavauhtia.

Tzubodai teki kisassa ennätyksensä 1.13,3a/2120 metriä.

Tapio Perttusen ohjastama Muscleman kulki sekin omassa lähdössään 1 620 metrin matkan kovempaa kuin koskaan aikaisemmin urallaan. Tapio Lehtorannan valmennettava tuli vauhtijuoksussa ratkaisumetrit sitkeimmin ja voitti ajalla 1.11,7aly.

Sisusarjassa Antti Kinnunen oli pakotettu Viliviiman kanssa kolmannen kiertoon jo varhaisessa vaiheessa, kun takaa hyökättiin. Väkivahva Viliviima jyräsi pitkällä kirillään pitkän matkan voittoon ylivoimatyyliin.

Toto65-kierros ja samalla tapahtumat kaviouralla päättyivät Iikka Nurmosen ohjastaman Skyfall Shinen vankkaan keulavoittoon. Täysosumalla voitti 112,82 euroa, viidellä oikein sai 3,01 e.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut