Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin kiekkoliigassa ongelmia suojien kanssa – useita pelaajia sakotettu

Ruotsin jääkiekkoliiga SHL kertoi sunnuntaina, että viidelle pelaajalle on annettu sakkorangaistus kaulasuojan puuttumisesta tai sen vääränlaisesta käyttämisestä. Leksandin Marek Hrivik, Malmön Fredrik Händemark, Färjestadin Jacob Nilsson ja Gustav Rydahl sekä Frölundan Lucas Raymond saivat maksettavaa.

Pelaajille annettiin 5 000 kruunun eli vajaan 500 euron sakot. Jo toistamiseen samasta syystä sakotettu Raymond sai 10 000 kruunun eli vajaan 1 000 euron sakon, joten hänelle on kertynyt sakkoa jo 15 000 kruunun edestä. Aiemmin tänä syksynä kaulasuojuksista sakotettiin jo kymmentä pelaajaa.

– Tarkoitus on suojella pelaajia. Emme halua, että joltakulta kurkku aukeaa jäällä, Ruotsin jääkiekkoliiton kurinpitojohtaja Alexander Ramsay sanoi Dagens Nyheter -lehdelle.

Ruotsissa tiukennettiin täksi kaudeksi ohjeistuksia koskien kaula- ja hammassuojia. Pian koittavassa NHL-draftissa kärkivarausten joukkoon ennakoidun Raymondin, 18, kurinpidolle antamat selitykset ja pelin aikana otettu kuva ei saanut päätöstä muuttumaan.

– Eihän tämä kivaa ole, luulin olleeni tarpeeksi huolellinen suojan kanssa saatuani jo aiemmin sakon asiasta. 15 000 kruunua on iso raha kenelle tahansa, Raymond sanoi Aftonbladetille .

– Suoja kostuu ja liikkuu paikaltaan. En jäällä ollessani välttämättä keskity siihen, miten suoja on paikallaan, vaan pelaan jääkiekkoa. Minun on joko vaihdettava suojaa tai oltava vieläkin huolellisempi, ehkä yritän löytää niin hyvän suojan kuin mahdollista. Mutta me tiedämme säännöt, on tärkeä olla huolellinen. Tämä on kova opetus, otetaan tästä oppia, kiekkolupaus mietti vielä.