Huuhkajat muuttuneena lokakuun tiukkaan rupeamaan – tuttu topparikaksikko palaa ja rapakon takaa lentää kaksi miestä

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa syksyään tiiviillä tahdilla, kun kahdeksassa päivässä pelataan kolme ottelua: vierasmaaottelu Puolaa vastaan 7. lokakuuta ja Kansojen liigan kotiottelut Bulgariaa ja Irlantia vastaan 11. ja 14. lokakuuta.

– Tiukka rupeama on edessä, päävalmentaja Markku Kanerva totesi julkistaessaan pelaajaryhmänsä triplamaaotteluun.

Kanerva teki seitsemän muutosta syyskuun Kansojen liigan otteluihin valitsemaansa ryhmään. Runkotopparit Joona Toivio ja Paulus Arajuuri palaavat joukkueeseen, samoin myös Juha Pirinen. Huuhkajat saa Bulgariaa ja Irlantia vastaan puolustukseensa myös Pohjois-Amerikan MLS-liigan Montreal Impactissa pelaavan laitapuolustajan Jukka Raitalan ja Montrealista tulee myös laitamies Lassi Lappalainen. Minnesota Unitedissa MLS:ää hyvin pelannut Robin Lod ei sen sijaan ollut käytettävissä.

Poissa ovat seurajoukkueessaan vähälle ajalle jäänyt puolustaja Nicholas Hämäläinen ja jalkavamman takia loppuvuoden ajan sivussa oleva Sauli Väisänen. Hyökkäyspään osalta sivuutettiin puolalaisseurassaan karanteenia viettävä Santeri Hostikka ja Ruotsissa pelituntumaa hakeva Rasmus Karjalainen. Petteri Forsellin mahdollinen näyttöpaikka kariutui loukkaantumisen takia, ja Marcus Forss on yhä juniorimaajoukkueen puolella odottamassa ehkä joskus tulevaa kutsua.

– Pelaajien kuormittamista on joutunut miettimään. Syyskuun peleissä oli vain kolme vaihtoa käytettävissä ja siitä tuli ihmetystä, mutta nyt vaihtoja on Kansojen liigassa käytettävissä viisi ja Puolaa vastaan kuusi, Kanerva kiitteli lisääntyneitä optioita tiiviiseen ottelurumbaan.

Vastustajista Puola on Robert Lewandowskeineen ja muineen ehdotonta maailman eliittiä ja tuo Huuhkajille osaltaan valmistautumista ensi kesän EM-turnauspeliin samantyyppistä Venäjää vastaan. Silti Kansojen liigan pelit ovat ne tärkeämmät.

– Niistä halutaan pisteitä, Kanerva tiivisti.

– Startti oli vähintäänkin tyydyttävä, päävalmentaja täydensi vielä viitaten syyskuun Wales-kotitappioon ja Irlannista otettuun vierasvoittoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut