Kaukaloon palannut NHL-pistekärki Point toi lisää terää Tampan hyökkäykseen – "Häntä pitää käyttää säästeliäästi"

NHL-jääkiekon kuumimmasta joukkueesta liigan pudotuspeleissä ei itälohkon finaalisarjassa ole epäselvyyttä. Tampa Bay Lightning hamuilee pitävää niskalenkkiä New York Islandersista, kun Tampa siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon.

Voiton päässä Stanley Cup -finaaleista oleva Tampa Bay voitti neljännen kohtaamisen Islandersia vastaan Edmontonissa 4–1. Tampan hyökkäyksen johtotähdeksi oli palannut edellisestä ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ollut Brayden Point, joka teki neljännessä finaalissa maalin ja syötti toisen.

Pudotuspelien pistepörssissä Coloradon Nathan MacKinnonin ja ketjukaverinsa Nikita Kutsherovin kanssa kärkipaikan jakava Point vietti Islandersia vastaan päätöserässä paljon aikaa vaihdossa. Kyseessä oli varotoimi.

– Yritämme säännöstellä hänen pelaamistaan. Hän oli mukana aivan kaikessa, loi paikkoja ja teki maalin. Hän on tärkeä, mutta häntä pitää käyttää säästeliäästi. Nyt pelataan pudotuspelejä, ja intensiteetti vain kasvaa jokaisessa ottelussa. Meno on kovaa, ja molemmilla puolilla on varmasti pelaajia, jotka kamppailevat sen kanssa, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper totesi ottelun jälkeen NHL.com-sivuston mukaan.

Tampa jyrää kuntopuntarissa

Tampalla on niin laadukas pelaajisto, ettei Pointia ole välttämätöntä kuormittaa joka toisessa vaihdossa. Tampa on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän.

Tampa Bay Lightning antoi henkisestä vireestään vankan näytön, kun NY Islanders oli toisessa erässä mennyt Brock Nelsonin maalilla 1–0-johtoon. Ehti kulua vain 15 sekuntia, kun salama iski ja Tampan Blake Coleman tasoitti 1–1:een. Siitä kului 12 sekuntia, kun tshekkihyökkääjä Ondrej Palat iski ottelun 2–1-voittomaalin.

Kolme maalia syntyi 27 sekunnin aikaikkunassa.

Tampan voiton viimeistelivät kolmannessa erässä Point ja Patrick Maroon, jotka molemmat laukoivat Tampalle maalit. Maroon laukoi maalinsa tyhjään verkkoon.

Islandersilta uhkaa l oppua bensa

New York Islanders on ollut pudotuspelien suuri yllättäjä, mutta bensa uhkaa loppua. Islandersin pelaajia painavat pudotuspelejä edeltäneet karsinnat.

Islandersin konkarihyökkääjä Leo Komarov pelasi neljännessä lohkofinaalissa runsaat 8,5 minuuttia ja kirjautti tilastoihinsa yhden laukauksen kohti maalia ja kaksi taklausta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut