Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matilda Castren golfasi huippukierroksen LPGA-kiertueella, nousi kärkikymmenikön tuntumaan

Ensimmäistä vuottaan naisten golfin korkeimmalla tasolla eli LPGA-kiertueella pelaava Matilda Castren onnistui erinomaisesti Sylvaniassa pelattavan turnauksen toisella kierroksella. Castren teki turnauksen toisena päivänä tuloksen viisi alle parin ja nousi kilpailussa jaetulle 12. sijalle.

Perjantaina Castren teki esimerkiksi yhden lyönnin paremman tuloksen kuin maailmanlistalla toisena oleva Yhdysvaltain Danielle Kang.

– Tänään oli hyvä päivä. Tätä on odotettu, sillä peli on tuntunut hyvältä. Sain paljon paikkoja, ja putit upposivat. Kolmen birdien jälkeen oli hyvä fiilis lähteä takaysille, kun ei tarvinnut jännittää cutin rajalla. Annoin vain palaa, kisan paras pohjoismaalainen Castren iloitsi Golfpisteen mukaan.

Kolmannessa LPGA-turnauksessaan pelaava suomalainen ei ollut aiemmin selviytynyt kiertueella jatkokierroksille, mutta nyt cut-raja alittui kirkkaasti. Kilpailun avauspäivän Castren selvitti par-tuloksella.

Kärkitaistoon Castrenilla on matkaa kahdeksan lyöntiä. Kisaa johtaa Uuden-Seelannin Lydia Ko tuloksella 13 alle parin. Englantilainen Jodi Ewart Shadoff (–12) on toisena ja Kang (–11) kolmantena.

Ohiossa pelattavan turnauksen palkintopotti on 1,7 miljoonaa dollaria. Kilpailu päättyy sunnuntaina paikallista aikaa.

LPGA:ta pidetään naisten arvostetuimpana golfkiertueena. Castrenia ennen suomalaisgolffareista kiertueelle on yltänyt vain Minea Blomqvist-Kakko.