Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lapin Kansa: Uusi TPS-valmentaja Jonatan Johansson lentää Rovaniemelle koronakaranteenista huolimatta – pelaajayhdistys penää seuroilta vastuullista toimintaa

STT

Jalkapalloliigan Turun Palloseuran päävalmentajaksi tällä viikolla nimetyn Jonatan Johanssonin toiminta koronakaranteenin aikana herättää ihmetystä Rovaniemellä, kertoi Lapin Kansa .

Rovaniemen Palloseura kohtaa TPS:n kotonaan lauantaina, ja Skotlannista Suomeen hiljattain saapunut Johansson aikoo matkata otteluun lentäen.

THL suosittelee ohjeistuksessaan EU- tai Schengen-maiden ulkopuolelta saapuville 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jonka aikana julkisia kulkuneuvoja olisi syytä välttää.

– Johanssonilla ei ole mitään asiaa stadionin sisätiloihin. Hän tulee korona-alueelta, ja minusta on outoa, että hän ylipäätään tulee peliin, RoPSin toimitusjohtaja Risto Niva sanoi lehdelle.

TPS:n mukaan Johanssonille on tehty koronavirustesti, joka on ollut negatiivinen.

– Me noudatamme täysin terveysviranomaisten määräyksiä. Töihin saa mennä, ja tässä tilanteessa järkevä tapa matkustaa Rovaniemelle on lentäminen, TPS:n väliaikainen toimitusjohtaja Janne Kytölä kertoi lehdelle.

Jalkapallon Pelaajayhdistys kertoi perjantaina toivovansa, että "seurat toimisivat edelleen vastuullisesti ja kantavat kortensa kekoon taistelussa koronaepidemiaa vastaan".

Pelaajayhdistys korosti, että seurat noudattaisivat omaehtoista karanteenia tapauksissa, joissa pelaaja tai muu joukkueeseen kuuluva henkilö saapuu ulkomailta joukkueeseen.

– Meidän on toimittava edelleen jalkapallon parissa vastuullisesti, joten toivomme seurojen noudattavan tarkasti näitä ohjeita. Koronaepidemia ei ole poistunut, ja meidän on tehtävä kaikki asiat sen eteen, että tartuntoja ei tulisi, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola sanoi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut