Talkoostartti ja Katukoris tuovat säpinää kaupunkiin – 8. elokuuta Hyvinkäällä on luvassa moni-ilmeinen tapahtumapäivä, myös pesäpallossa hyväntekeväisyyspeli

Kunniakierros on ollut jokakeväinen varainkeruutapahtuma yleisurheiluseuroille. Nyt Talkoostartti kerää rahaa usealle hyvinkääläisseuralle. HSU
Kaisa Estola-Haaranen

Kaisa Estola-Haaranen

Hyvinkääläiset urheiluseurat ovat viritelleet erilaisia varainhankintakeinoja koronapandemian rajoitusten kiristettyä seurojen taloutta. Tilanne on luonut myös uudenlaista yhteistyötä seurojen välillä.

Yksi yhteistyömuodoista saa tulikasteensa puolentoista viikon päästä lauantaina 8. elokuuta kello 9.30-15, kun Talkoostartti houkuttelee väkeä liikkumaan.

Kyseessä on kävely- ja juoksutapahtuma, jossa merkityllä tai omavalintaisella reitillä osallistuja kulkee 5 tai 10 kilometrin tai jopa puolimaratonin mittaisen matkan.

– Tarkoitus on olla matalan kynnyksen tapahtuma. Ilmoittautuneiden määrissä puhutaan toistaiseksi kymmenistä, mutta odotamme ilmoittautumisia loppuun asti ja vielä Urheilupuistossakin voi ilmoittautua tapahtumapäivänä mukaan, Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Bruun kertoo.

Merkitty reitti kulkee Hyvinkään Urheilupiston ja Kankurin liikuntapuiston kautta viiden kilometrin matkan, joka kierretään tavoitteen mukaan yhdestä neljään kertaa. Puolimaraton täytetään kiertämällä Urheilupuiston kentällä pari kunniakierrosta.

Tapahtumassa ei ole virallista ajanottoa, mutta tavoitteellisimmille menijöille järjestetään jänislähtöjä eri tavoiteaikoihin eri matkoilla.

– Jänislähdöissä 5 kilometriä sopii aloittelijoille ja se mennään hölkäten, 10 kilometrillä tavoiteaika on alle tunnin ja puolimaratonilla alle kahden tunnin.

HyPSin ja Hyvinkään Seudun Urheilijoiden ideoimaan Talkoostarttiin on HSU:n urheilukoordinaattori Mirka Tuiskun mukaan tulossa jo 11 muutakin seuraa: Hyvinkää Ringette, Jää-Ahmat, Rasti, Taitoluistelijat, Tennisseura, Uimaseura, Voimistelu ja Liikunta, Pelikaani, Juoksijat, Tahko ja SCH.

Urheilupuistossa on seurojen esittelypisteitä, joilla pääsee muun muassa kokeilemaan eri lajeja. Tapahtuma sopii siten koko perheelle.

Lajipisteitä Urheilupuistoon on luvassa ainakin yhdeksältä seuralta.

Juoksujen osallistumismaksuilla tuetaan seuratoimintaa, sillä jokaisesta osallistumismaksusta osallistuja lahjoittaa 10 euroa haluamalleen hyvinkääläiselle seuralle. Osallistumismaksua vastaan osallistuja saa itselleen vähintään 50 euron arvoisen tuotepaketin.

Samana päivänä pelataan Viime vuoden tapaan pesäpallon Keltainen Sydän -hyväntekeväisyysottelu Pihkalassa kello 13. Rostereissa riittää tähtiä kuten mm. Antti Luusuaniemi, Niklas Hagman, Antti Tuisku ja Mikael Gabriel.

Lopulliset pesisjoukkueet julkaistaan myöhemmin. Otteluun on vapaa pääsy. Tapahtumassa kerätään varoja HOPE ry:lle.

Jotta 8. elokuuta tekeminen ei loppuisi, samana päivänä Hyvinkään Tahko pelaa lisäksi miesten Superpesistä Pihkalassa Mansea vastaan kello 16.

Lisätietoa Talkoostartista: www.voimatahtosydan.fi

Myös Katukoris samana päivänä

Hyvinkäällä 8.8. on tapahtumia täynnä, sillä myös Pontevan perinteinen katukoris pelataan silloin. Kyseessä on jo 27:s katukorisvuosi.

Tällä kertaa pelipaikkana on Hotel Sveitsin parkkipaikka, jossa ottelut alkavat kello 10.

Mukana on kilpa-, kunto- ja rentosarjat niin naisille kuin miehillekin, firmasarja ja juniorisarjoja eri-ikäisille.

Katukoriksen ilmoittautuminen on käynnissä ja päättyy 5.8. Mukaan pääsee siis edelleen. Ilmoittautumislinkki löytyy hypokoris.fi-sivuilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut