Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Qatar hakee vuoden 2032 kesäolympialaisia

Vuonna 2022 Qatar järjestää jalkapallon miesten MM-turnauksen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Qatar aikoo hakea jälleen olympiaisännyyttä. Qatarin olympiakomitea kertoi uutistoimisto AFP:lle ilmoittaneensa Kansainväliselle olympiakomitealle KOK:lle halukkuudestaan järjestää vuoden 2032 kesäolympialaiset.

Qatarin pääkaupunki Doha haki myös vuosien 2016 ja 2020 kesäkisoja, mutta ei päässyt haun viimeiseen vaiheeseen.

Upporikas Qatar on hakenut ja saanutkin viime vuosina järjestettäväkseen useita kansainvälisiä urheilutapahtumia. Doha isännöi viime vuonna yleisurheilun MM-kisoja, ja vuonna 2022 Qatar järjestää jalkapallon miesten MM-turnauksen.

Qatarin vahvuutena ovat suuret resurssit, mutta sen haasteena on Arabian niemimaan armottoman kuuma ilmasto, minkä vuoksi olympialaisten järjestäminen tavanomaisena ajankohtana kesäaikaan olisi hyvin vaikeaa. Kesällä lämpötilat voivat kohota maassa 50 asteeseen.

Dohan kuumuus aiheutti haasteita myös viime vuoden yleisurheilun MM-kisoissa, vaikka ne pidettiin tavallista myöhäisempänä ajankohtana syys-lokakuun vaihteessa. Kisoissa puhuttivat myös alhaiset yleisömäärät.

Qatar on lisäksi saanut paljon kritiikkiä maan urheiluareenoita rakentavien vierastyöläisten ihmisoikeuksien polkemisesta.

Vaikka vuoden 2032 olympialaisiin on vielä yli vuosikymmen aikaa, ovat useat kaupungit ympäri maailman jo ilmaisseet kiinnostuksensa kisaisännyyteen. Kisoja havittelevat muun muassa Intian Mumbai sekä Queenslandin osavaltio Australiassa.

Seuraavat kesäolympialaiset ovat ohjelmassa ensi kesänä, jolloin on tarkoitus järjestää tältä kesältä koronaviruksen takia siirtyneet Tokion olympialaiset. Vuoden 2024 kisat järjestetään Pariisissa ja vuoden 2028 kisat Los Angelesissa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut