Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Maajoukkuelegenda Johansson siirtyy TPS:n päävalmentajaksi – Pikkaraiselle potkut

Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana marraskuussa 2018. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Miesten jalkapalloliigassa viimeisenä oleva TPS on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Jonatan Johanssonin. TPS kertoi verkkosivuillaan tehneensä Johanssonin, 44, kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Johansson korvaa tehtävässä Tommi Pikkaraisen, jonka seura vapautti aiemmin perjantaina tehtävistään.

– Minulle on suuri kunnia, kun saan palata takaisin minulle tärkeään seuraan, nyt jo kolmatta kertaa. Sain aikanani nuorena pelaajana vastuuta ja mahdollisuuden lähteä myös ulkomaille. Sain myös päättää koko pelaajaurani TPS:n riveissä, Johansson sanoi tiedotteessa.

Johansson teki pelaajana mittavan uran ja pelasi Suomen maajoukkueessa 105 A-maaottelua, joissa hän teki 22 maalia.

Jalkapallouransa Paraisilla aloittanut hyökkääjä edusti urallaan pisimpään Englannin Valioliigassa pelannutta Charltonia, jossa hän pelasi vuodet 2000–06. TPS:ssä Johansson pelasi 1995–96 sekä uransa päätöskauden 2010.

Kokemusta maajoukkueesta ja Skotlannista

Valmennusuransa Johansson aloitti TPS:n juniorivalmentajana. Turusta tie on vienyt Suomen maajoukkueen valmennusryhmään ja Skotlantiin. Johansson toimi glasgow'laisen huippuseuran Rangersin apuvalmentajana kaudella 2017–18 ja Skotlannin kakkostasolla pelaavan Greenock Mortonin päävalmentajana kaudella 2018–19.

Greenock oli sarjassa viides, mutta pesti jäi kauden mittaiseksi.

TPS:n puheenjohtaja Jouko Peräaho kertoi seuran kartoittaneen ensi kauden valmentajaehdokkaita hyvissä ajoin. Heikko kauden aloitus Pikkaraisen johdolla vauhditti Johanssonin palaamista Turkuun. TPS on hävinnyt kaikki neljä liigaotteluaan ja tehnyt niissä vain yhden maalin.

– Hänellä on hieno ja menestyksekäs pelaajaura takanaan, sopivasti kansainvälistä valmennuskokemusta viime vuosilta sekä myös omaa henkilökohtaista historiaa TPS:ssä, Peräaho sanoi.

Lauantaisessa TPS–FC Lahti-ottelussa kotijoukkueen valmennusvastuun kantaa kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen.

TPS-johto reagoi heikkoon alkukauteen

Vapautetulla Tommi Pikkaraisella oli valmennussopimus edustusjoukkueen kanssa kaudesta 2020.

TPS on hävinnyt kaikki neljä liigaotteluaan ja tehnyt otteluissa vain yhden maalin. Se on sarjassa viimeisenä.

Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana marraskuussa 2018, kun seura oli pudonnut kauden päätteeksi Ykköseen. Viime kaudella TPS onnistui nousutavoitteessaan, kun se kaatoi liigakarsinnassa KPV:n.

– Mennyt kevät on ollut jokaisessa urheiluseurassa erityisen haastavaa aikaa, niin meilläkin. Aina asiat ei mene seurassa niin kuin suunnitellaan, ja nyt meille kävi valitettavasti näin, TPS:n taustayhtiön FC TPS Turku oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho sanoi seuran tiedotteessa .

– Nämä ratkaisut eivät ole koskaan miellyttäviä, mutta ikäviäkin ratkaisuja on joskus tehtävä seuran edun nimissä. Halusimme jo tässä vaiheessa muutoksia niin tätä kautta, kuin tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

Päävalmentajapotkut olivat kauden toiset jalkapalloliigassa. Aiemmin tällä viikolla HIFK erotti norjalaispäävalmentajansa Tor Thodesenin.

---

Korjattu klo 12.35: Johansson oli Greenockin päävalmentaja kaudella 2018–19, ei kaudella 2019–20.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut