Por Nie Rock teki Suomen ennätyksen Vermossa

Markku Niemisen huipputallin suojatti Por Nie Rock rankaisi vastustajiaan vauhdinpidosta ja ylsi Vermon pitkän matkan kisan voitossaan SE-lukemiin.

Kolmen kierroksen mittaisessa kisassa Antti Teivaisen ajokki Religious halkoi tuulta. Suosikkivaljakko sai hääriä ensimmäisen kierroksen rauhassa, mutta seuraavalla lenkillä toista rataa vetänyt Olli Koivusen ajokki Selene Lune aloitti päättäväisen painostuksen, ja vauhti kiihtyi silmissä.

Ratkaisumetreillä katsottiin, kenellä osallistujista oli säästynyt parhaat voimat loppuun. Hannu Torvisen ohjastama Por Nie Rock tarkkaili matkan aikana tapahtumia hännillä, ja se kiisi maalisuoraa selvästi parasta vauhtia ja otti ylivoimavoiton.

Por Nie Rockin voittotulos 1.14,6a syntyi 3 120 metrin matkalla. Se on Suomessa syntyneiden vanhempien oriiden ja ruunien SE-tulos kategoriassa 3 000 metriä ja yli.

Torvinen ei uskonut etukäteen kovasti Por Nie Rockin voittoon, kuten ei moni muukaan.

– Tietenkin se epätodennäköistä oli, täytyi toivoa kovaa matkavauhtia, jolloin tällä on sanansa sanottavana näissä lähdöissä. Eka tuhat metriä ei miellyttänyt meitä, mutta toinen toki. Hevonen voitti helposti ja oli tosi hyvä tänään, Torvinen kehui Por Stablen omistamaa 7-vuotiasta.

Por Nie Rock palkittiin 3 500 euron ykköspalkinnon lisäksi 1 000 euron bonuksella SE:n johdosta. Ruunan uran kokonaisansiot nousivat 110 333 euroon.

Tammat suurennuslasin alla

Seinäjoen kuningatarkisaan mieliviä tammoja nähtiin tositoimissa A.V. Marttilan Tammasarjassa. Antti Teivaisen ajokki Tähtituula voitti ensimmäisen koitoksen keulapaikalta. Jälkimmäisessä tammakohteessa Antti Tupamäen suojatti Hetviina oli mykistävän ylivoimainen, kun tamma veti lähtöään alusta loppuun kymmenien metrien erolla kilpasiskoihinsa nähden.

Toto65-kierroksella voittoihin ylsivät myös Her Royal Highness, Minecraft ja Freddy K.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut