Hopea ei ole häpeä, mutta F1-Mercedes haluaa uudistua

Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hopeanuolena tunnettu Mercedes ajattaa tulevalla kaudella formula ykkösten MM-sarjassa kahta pääväriltään mustaa autoa. Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta.

Mercedes kertoo havainneensa, että tallin työntekijöistä kolme prosenttia kuuluu vähemmistöryhmiin ja 12 prosenttia on naisia.

– Olemme käyttäneet viime viikot nähdäksemme, millainen talli meillä on nyt ja millainen haluamme sen olevan tulevaisuudessa. Monimuotoisuuden puute osoittaa, että meidän pitää löytää uusia väyliä tavoittaa talentteja, joita emme nyt tavoita. Tallistamme tulee sitä vahvempi, mitä laajemmalta alalta haalimme osaamista, tallin tiedotteessa kerrotaan.

Mustien autojen lisäksi kuljettajien valkoiset ajohaalarit vaihtuvat tummaan sävyyn.

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme tai yhteiskunnassamme. Olen ylpeä, että voin olla mukana tallin, Lewisin ja Mercedes-Benzin mukana saattamassa tätä tärkeää sanaa, Bottas sanaili.

Hamilton sai tahtonsa läpi

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, kuusinkertainen maailmanmestari ja formula 1:n MM-sarjan ainoa mustaihoinen kuljettaja, on ollut yksi äänekkäimpiä Black Lives Matter -liikkeen tukijoita. Hamilton on kertonut kokeneensa syrjintää karting-ajoista aina kuninkuusluokkaan asti.

– On todella tärkeää, että käytämme tämän mahdollisuuden oppiaksemme yksilöinä ja yrityksinä, että merkittäviä tekoja ja muutoksia voidaan tehdä yhdenmukaisuuden puolesta. Olen henkilökohtaisesti kokenut rasismia ja nähnyt perheeni ja ystävieni kokevien rasismia. Puhun sydämestäni, Hamilton paalutti.

Tiedotteessa ei suoraan puhuta uudesta värimaailmasta Hamiltonin ideana, mutta vuolaat kiitokset antavat osviittaa idean isästä.

– Haluan kiittää Totoa (tallipäällikkö Wolff) ja Mercedesin hallitusta siitä, että heillä oli aikaa kuunnella, keskustella ja ymmärtää kokemuksiani. Tämä linjaus osoittaa, että meillä on muutoshalua ja tahtoa kehittyä koko organisaationa, Hamilton sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Nainen yritti näpistää kengät Riihimäellä – jo kymmenes vastaavanlainen rikos vuoden sisään
 3. Hyvinkään ja Riihimäen Bio Rexit aukeavat perjantaina – poppareissa on kansi päällä ja katsomossa täytetään vain joka toinen penkki
 4. Henkilöauto ja kuorma-auto kolaroivat Hyvinkäällä – liikenne Porvoonväylällä poikki useita tunteja
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 22 uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemia
 6. Talous: Konecranesille kaksi tilausta Louisianasta – yhtiö toimittaa portaalinostureita Yhdysvaltain suurimmalle kansainvälisen kaupan merisatamalle
 7. Ministeri Pekonen joutui hätistelemään kettua Riihimäen keskustassa – kettu tuli aivan muutaman metrin päähän
 8. Jälkiä kivikautisesta asutuksesta on paljon – Hyvinkään ja Riihimäen seudulla asuttu tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua.
 9. Kone, Rentto, Tuottajain Mylly, Villatehdas – Hyvinkään kaupunginmuseon Rilli-tutkijapisteessä voi pian sukeltaa teollisuuden historiaan
 10. Hyvinkääläisjohtoinen Elcoline otti kasvuloikan – Liikevaihto nousee nyt puoliväliin tavoitteesta
 11. Yksi henkilö menehtynyt henkilöauton ja rekan kolarissa Hyvinkäällä – 25-tie poikki Ahdenkalliontien ja Ridasjärventien välissä
 12. Vehkojan koulun kattoremontti viivästyy asbestilöydöksen takia – ei valmistune koulujen alkuun mennessä
 13. Pleikkarikuskit vastaan vanhan liiton rattimiehet, kenellä on etu F1-kauden alussa?
 14. Taas pääsee leikkimään! – Sisäleikkipuistot avasivat ovensa koronatauon jälkeen
 15. Näköislehdessä tänään: Annemari Heinonen on kirjannut ylös kaikki lukemansa kirjat – tuhannes lukukokemus on pian vuorossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.