Anastasia Kulikova käytti koronavirustauon pelityylinsä kehittämiseen

Anastasia Kulikova kertoo tehneensä suuria muutoksia muun muassa syöttöönsä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen naistenniksen kärkipelaaja Anastasia Kulikova nappasi Helsingin Talissa uransa toisen kaksinpelin SM-kullan ulkokentillä, mutta helpolla mestaruus ei finaalivastustaja Ella Haavistoa vastaan irronnut.

Turnauksen kärkisijoitettu Kulikova kaatoi Smashia edustavan Haaviston lopulta 6–3, 6–2, vaikka Haaviston hyökkäävä peliote ja pallon epäsuotuisat pomput turhauttivatkin Kulikovaa paikoin.

– Kuumuus teki pelaamisesta vaativaa. Olin myös väsyneempi kuin edellisinä päivinä, ja Ella pelasi hyvää ja aggressiivista tennistä, HVS:ää edustava Kulikova kertoi.

– Tuntuu todella hyvältä, että voin viimein pelata turnauksessa ja vieläpä voittaa sen. En ollut voittanut yhtäkään turnausta tänä vuonna, joten tämä on minulle todella suuri mestaruus. Se tuli vieläpä kotikentälläni Talissa.

WTA:n maailmanlistalla sijalla 532 oleva Kulikova, 20, on pystynyt muokkaamaan pelityyliään koronaviruksen aiheuttaman turnaustauon aikana. Turnauskiireessä muutokset olisivat todennäköisesti jääneet tekemättä.

– Olen tehnyt isoja muutoksia syöttööni ja muuttanut myös kämmenlyöntini otetta. Suurin keskittyminen on kuitenkin mennyt kunnon kehittämiseen.

Kulikovan kesä jatkuu kotimaan kisoilla. Kansainvälisistä turnauksista tietoa ei vielä ole, sillä lajin kattojärjestö ITF käynnistelee turnauksiaan parhaassakin tapauksessa vasta elokuun alussa.

– Mielestäni turnausten aloittaminen ei näytä kovinkaan positiiviselta juuri nyt. Mutta näemme, miten asian kanssa käy. Järjestäjät tietävät parhaiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Nainen yritti näpistää kengät Riihimäellä – jo kymmenes vastaavanlainen rikos vuoden sisään
 3. Hyvinkään ja Riihimäen Bio Rexit aukeavat perjantaina – poppareissa on kansi päällä ja katsomossa täytetään vain joka toinen penkki
 4. Henkilöauto ja kuorma-auto kolaroivat Hyvinkäällä – liikenne Porvoonväylällä poikki useita tunteja
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 22 uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemia
 6. Talous: Konecranesille kaksi tilausta Louisianasta – yhtiö toimittaa portaalinostureita Yhdysvaltain suurimmalle kansainvälisen kaupan merisatamalle
 7. Ministeri Pekonen joutui hätistelemään kettua Riihimäen keskustassa – kettu tuli aivan muutaman metrin päähän
 8. Jälkiä kivikautisesta asutuksesta on paljon – Hyvinkään ja Riihimäen seudulla asuttu tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua.
 9. Kone, Rentto, Tuottajain Mylly, Villatehdas – Hyvinkään kaupunginmuseon Rilli-tutkijapisteessä voi pian sukeltaa teollisuuden historiaan
 10. Hyvinkääläisjohtoinen Elcoline otti kasvuloikan – Liikevaihto nousee nyt puoliväliin tavoitteesta
 11. Yksi henkilö menehtynyt henkilöauton ja rekan kolarissa Hyvinkäällä – 25-tie poikki Ahdenkalliontien ja Ridasjärventien välissä
 12. Vehkojan koulun kattoremontti viivästyy asbestilöydöksen takia – ei valmistune koulujen alkuun mennessä
 13. Pleikkarikuskit vastaan vanhan liiton rattimiehet, kenellä on etu F1-kauden alussa?
 14. Taas pääsee leikkimään! – Sisäleikkipuistot avasivat ovensa koronatauon jälkeen
 15. Näköislehdessä tänään: Annemari Heinonen on kirjannut ylös kaikki lukemansa kirjat – tuhannes lukukokemus on pian vuorossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.