Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ratakympillä säväyttänyt Johaug pysyy uskollisena maastohiihdolle – "Minulla ei ole mitään tekemistä olympiakisojen kanssa"

Hiihtotähti Therese Johaug paransi eilen Oslon yleisurheilukisoissa 10 000 metrin ennätystään liki 40 sekunnilla. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjan Therese Johaug on sivakoinut naisten maastohiihdossa muilta niin kauas, että kestävyysurheilun huipputähdellä riittää yllin kyllin haasteita toisaalla. Torstaina Johaug antoi näytteen monipuolisuudestaan, kun hän paransi Oslon yleisurheilukisoissa 10 000 metrin ennätystään liki 40 sekuntia juoksemalla Bislettillä 31.40,69.

Johaug juoksi maailman kärkiajan ja alitti seuraavien, vuoden 2022 Eugenen MM-kisojen aikarajan 31.50. Juhannuksen jälkeen 32 vuotta täyttävä Johaug ei kuitenkaan ole vaihtamassa päälajiaan maastohiihdosta yleisurheiluun.

– Tämä oli hauskaa, mutta ei tällä ollut vaikutusta kahden vuoden päähän MM-kisoihin, Johaug kommentoi.

Hän juoksi viime vuonna kylmiltään Hamarissa Norjan mestaruuskisoissa ratakympin 32.20:n pintaan.

– Nyt juoksuni oli paremmin hallinnassa, ja avausvauhtini oli parempaa kuin Norjan mestaruuskisoissa, Johaug vertaili.

Hän kehui juoksutekniikkansa parantuneen viime vuodesta.

– Olen tehnyt töitä ylävartalon käytön kanssa. Juoksuni oli rennompaa kuin aiemmin, Johaug kuvaili.

Ratajuoksijaksi hän ei itseään miellä. Sen sijaan maastokilpailussa Johaug nähdään Oslossa parin viikon päästä.

– Olen tyytyväinen torstain loppuaikaani, mutta en ole alkamassa panostamaan yleisurheiluun. Tämä vain motivoi ja lisää innostusta maastokisoihin. On aina hauska kokeilla rajojaan uusilla areenoilla, Johaug pyöritteli.

Olympia-Tokiokaan ei kiinnosta

Ensi vuoteen siirtyneiden Tokion olympiakisojen 10 000 metrin tulosraja on 31.25. Jos Johaug lohkaisisi seuraavassa ratakympin kilpailussa ennätyksestään taas 40 sekuntia, ovi olympia-Tokioon aukeaisi selkoselälleen.

– Ei, minulla ei ole mitään tekemistä olympiakisojen kanssa, Johaug toppuutteli.

Johaug käytti Bislettin-juoksussaan apuna niin sanottua valojänistä, eli radan ympäri kiertäviä valoja, jotka kertovat, mitä vauhtia juoksijan on pidettävä tavoiteaikaan päästäkseen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut