Keskellä vilppiepäilyjä olevan Propulsionin valmentaja vastasi kohuun

Ruotsissa ja ravimaailmassa kohistaan viime viikonloppuna Solvallan arvostetun Elitloppet-kilpailun voittaneesta Propulsion-hevosesta. Kilpailun jälkeen kävi ilmi, että hevoselle on tehty molempien etujalkojen hermokatkaisu Yhdysvalloissa vuonna 2015 ennen kuin hevonen tuli Ruotsiin.

Ruotsissa kilpailevilta hevosilta toimenpide on kielletty, eivätkä sen läpikäyneet hevoset saa kilpailla maassa. Hermokatkaisun myötä hevonen ei tunne jaloissa kipua.

Propulsionin valmentajana toimiva Daniel Reden vastasi perjantaina kohuun ruotsalaisen Stall Zet -ravitallin verkkosivuilla.

– Viikko, joka alkoi elämäni parhaimpana, muuttui tiistaina painajaiseksi, jolla ei näytä olevan loppua, Reden aloittaa.

Reden kertoo tekstissään, että hevosen mukana tulleissa asiakirjoissa ei ollut viitteitä hermoleikkauksesta. Hän kuuli asiasta ensimmäistä kertaa viime vuonna, mutta mikään eläinlääkäritutkimus ei voinut todistaa väitteitä todeksi.

Stall Zet hankki hevosen yhdysvaltalaisesta hevoshuutokaupasta 2015.

– Jos olisimme tienneet tästä, emme olisi tehneet tarjousta Propulsionista, Reden kirjoittaa.

Ruotsin raviurheiluliitto on aloittanut tapauksesta tutkinnan ja Propulsion on asetettu kilpailukieltoon.

– Kunnioitan täysin asetuksia ja olen ensimmäisenä puolustamassa puhdasta urheilua. On erittäin tärkeää, että tutkinta suoritetaan oikein, ja että Propulsionin saavutukset eivät katoa virheellisin perustein.

Yhdeksänvuotias Propulsion on voittanut urallaan yli 34 miljoonaa kruunua eli noin 3,3 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut