Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Jalkapallofanit palasivat stadioneille Unkarissa – "Olemme huolestuneita vain voitoista tai tappioista, emme epidemiasta"

"Olemme taas yhdessä", luki näyttötaululla kotijoukkue Diosgyorin ja Mezokovesdin välisessä ottelussa Miskolcin kaupungissa Koillis-Unkarissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallofanit palasivat stadioneille Unkarissa viikonloppuna kahden kuukauden jälkeen, kun maa salli otteluiden pelaamisen yleisön edessä. Muualla Euroopassa ottelut on pelattu suljetuin ovin.

Unkarin jalkapalloliitto päätti torstaina, että seurat voivat päästää stadioneilleen faneja ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun. Rajoitukset ovat kuitenkin tarkat, kun esimerkiksi vain joka neljännellä istuimella voi olla katsoja.

Koillis-Unkarissa sijaitsevan Miskolcin kaupungin stadionin ulkopuolella katsojat puhkuivat tyytyväisyyttä lauantaina ennen paikallisen Diosgyorin ja Mezokovesdin ottelun alkamista. Katsojat olivat iloisia, että stadionille jälleen pääsee ja voi tavata muita faneja.

– Pidämme kiinni säännöistä, koska ottelut voidaan pelata taas suljettujen ovien takana, jos rikomme sääntöjä, 36-vuotias Richard Kovacs paalutti.

Ottelussa oli 2 255 katsojaa, jotka oli sijoitettu hajalleen. Ottelu oli yksi kuudesta, johon viikonlopun aikana Unkarissa pääsee yleisöä.

– Virus ei ole kadonnut, joten meidän täytyy pitää etäisyyttä, Diosgyorin kasvomaskia käyttänyt 18-vuotias opiskelija Csaba Gasparics tuumi.

Ferencvaros on Unkarin suurin seura, ja sillä on laaja fanipohja. Jos budapestilaisjoukkuetta ei oteta lukuun, yleisömäärät ovat tavallisesti pieniä. Viime kaudella maan pääsarjapelit keräsivät noin 3 000 katsojan keskiarvon.

– Olemme huolestuneita vain voitoista tai tappioista, emme epidemiasta, 41-vuotias Gabor Lengyel sanoi lauantaina.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut