Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pesäpalloilusta tuttu SJK-pomo peräänkuuluttaa jalkapalloon yhteisöllisyyttä – "Yleisörajoitus on kova"

SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki toivoo, että linjausta enintään 500 hengen osallistujamäärästä tarkastellaan uudelleen. Timo Aalto / LEHTIKUVA

STT

Vallitseva koronavirustilanne hankaloittaa jalkapalloliigaseurojen toimintaa. Seinäjoen Jalkapallokerhon toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki toivoo, että viranomaiset tarkastelisivat stadionien yleisökapasiteettia yksityiskohtaisemmin.

Liiga käynnistyy 1. heinäkuuta koronavirusepidemian aiheuttaman tilanteen vuoksi. Poikkeusolot ovat heittäneet varjon sarjan joukkueiden ylle.

Mietittävää on riittänyt myös SJK:ssa. Kivimäki sanoo tilanteen aiheuttaneen paljon pohdintaa.

– Onhan sitä riittänyt, sillä SJK-konsernissa on viisi eri liiketoimintayksikköä. Olen samalla tyytyväinen, että pelaajat ja henkilöstö lähtivät vapaaehtoisesti mukaan sopeuttamiseen laskemalla jokainen kolmen kuukauden ajan palkkaa kolmesataa euroa kuukaudessa, Kivimäki kertoo.

Tiukka yleisölinjaus

Suuri haaste urheiluseuroille on tämän hetken linjaus, jonka perusteella katsomoon pääsee kesäkuun alusta enintään 500 henkeä. Kivimäki toivoo asiaa tarkasteltavan uudelleen.

– Rajoitus on kova, meilläkin on iso stadion minne mahtuu lähes 6 000 katsojaa. Toivonkin, että päättävät tahot arvioisivat nopealla aikataululla niin jalkapallon kuin muidenkin lajien areenoiden puitteet viedä tapahtumat turvallisesti läpi suuremmalla yleisömäärällä.

SJK on myynyt tälle kaudelle parituhatta kausikorttia. Kivimäki ei vielä ota kantaa, miten katsomoon pääsijät ratkaistaan.

– Mikäli nykyiset rajoitukset jatkuvat kauden alkaessa, on yhtälö vaikea. Tällöin tarvitaan yhteisöllisyyden voimaa, jota uskon SJK:n sidossryhmiltä löytyvän.

Kovalla asenteella

Kivimäen tie huippu-urheilun parissa alkoi vuonna 2007 hänen aloittaessaan kakkospelinjohtajana ja päävalmentajana Superpesiksessä Seinäjoen Maila-Jusseissa. Todellinen menestyspolku ja kasvattaja olivat vuodet 2015–18, kun hän luotsasi Vimpelin Vedon neljä kertaa Superpesiksen mitaleille.

– Ohjenuorani niin silloin, aiemmin kuin nytkin on ajatus siitä, että jokaiselle paikalle löydetään oikea ihminen. Pidän samalla ensiarvoisen merkittävänä saada jokainen tuntemaan itsensä tärkeäksi tehtävästä riippumatta, tällöin saadaan aikaa paras lopputulos.

Kun Kivimäki sai Vimpeli-pestin jälkeen mahdollisuuden hypätä SJK:n liiketoimintajohtajaksi, hän otti uuden haasteen innolla vastaan.

– Se oli mahdollisuus lähteä etsimään omia rajojani uudella tavalla. Kyseessä oli paikka, jossa yhdistyvät niin urheilu kuin liiketoiminta. Tämä johti lopulta siihen, että tehtäväni muuttui viime syksynä toimitusjohtajaksi.

SJK-pomo ei myöskään halua tyytyä nykyiseen osaamiseensa.

– Aina täytyy olla valmis kehittymään ja löytämään uusia tapoja sekä näkökulmia. Koen samalla erittäin kiehtovaksi oppia koko ajan lisää ihmisten johtamisesta, voin sitä kautta tulla paremmaksi johtajaksi.

Kivimäellä riittää opeteltavaa myös kotona.

– Minulla ja avovaimollani on kahdeksankuukautinen tytär, eli silläkin saralla riittää opittavaa, Kivimäki hymyilee.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut