Myös Pesäkarhut lähtee naisten Superpesikseen – sarja alkaa 12 joukkueen voimin 12. kesäkuuta

Porin Pesäkarhujen Milla Lindström ja Pinja Arbelius (oik.) juhlivat naisten Superpesiksen kolmannessa loppuottelussa Pesäkarhut-Kirittäret Porissa viime syyskuussa. JUSSI PARTANEN / LEHTIKUVA

STT

Kaikki 12 joukkuetta osallistuvat naisten Superpesikseen kesällä. Asia varmistui perjantaina, kun porilainen Pesäkarhut vahvisti osallistumisensa. Naisten Superpesistä on pelattu 12 joukkueen voimin viimeksi kaudella 2013.

Naisten sarja alkaa 12. kesäkuuta. Kirittäret Jyväskylästä on Superpesiksen hallitseva mestari ja tavoittelee alkavalla kaudella kolmatta perättäistä mestaruuttaan.

Kirittärien vahvimmiksi haastajiksi ennakoidaan Pesäkarhuja, Lapuan Virkiää ja Manse PP:tä Tampereelta.

– Naisten Superpesis on yleisöluvuilla mitaten Suomen ylivoimaisesti suosituin naisten palloilusarja, Pesäpalloliitto muistutti tiedotteessaan.

Naisten Superpesiksen yhteenlaskettu katsojaluku nousi yli sataantuhanteen toissa kaudella. Viime kaudella katsojakeskiarvo oli 586 ottelua kohti.

Matkustusta vähemmäksi

Sekä miesten että naisten superpesisjoukkueet on jaettu maantieteellisesti neljään lohkoon runkosarjassa. Lohkon sisällä pelataan nelinkertainen sarja ja kahden muun lohkon joukkueet kohdataan kahdesti. Itä- ja länsilohkojen sekä etelä- ja pohjoislohkojen joukkueet eivät pelaa vastakkain runkosarjassa.

Esimerkiksi naisten viime syksyn loppuottelupari Pesäkarhut–Kirittäret kohtaa toisensa aikaisintaan pudotuspeleissä.

– Sarjajärjestelmäpäätöksiä ohjanneita periaatteita olivat vastuullisuus, pelaajien terveys ja seurojen talous. Vähennämme matkustuskilometrejä ja aloitamme sarjan paikallislohkojen peleillä pyrkimyksenä pienentää uusien kontaktien määrää varsinkin sarjan alkuvaiheessa, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen perusteli.

Runkosarjan kolme parasta saavat valita puolivälierävastustajansa sijoille 5.–8. päätyneistä joukkueista.

Yleisörajoitus kiusaa Pesäkarhuja

Viime kauden hopeajoukkue Pesäkarhut empi osallistumistaan naisten Superpesikseen taloudellisten syiden takia. Suomessa on yleisötilaisuuksissa ainakin heinäkuun loppuun asetettu koronapandemian ehkäisemiseksi 500 osallistujan rajoitus. Pesäkarhujen katsojakeskiarvo viime kaudella oli 1 288.

Pesäkarhut uskoo järjestävänsä joukkueiden toiminnan ja ottelutapahtumat ohjeistusten edellyttämillä tavoilla ja kohtuullisilla lisäkustannuksilla.

– Rajoitukset ottelutapahtuman järjestämisessä sekä yleinen taloustilanne tulevat kuitenkin tekemään kaudesta taloudellisesti erittäin haastavan ja tulevaisuudesta vaikeasti ennustettavan, kun kauden keskeytyminen on hyvinkin mahdollista epidemiatilanteen edetessä, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine muistutti seuran kotisivuilla.

_______

Korjattu klo 15.46: Yleisötapahtumien osallistujarajoitus on voimassa heinäkuun loppuun, ei kesäkuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 2. Hyriasta lähtee todistus 221 valmistuneelle – Tässä nimet
 3. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 4. Hyvinkään Liikenne ajaa paikallislinjat ainakin lähivuosina – kaupunki päätti jatkaa sopimusta nykyisillä ehdoilla
 5. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 6. Päihtyneen nuoren matka katkesi
 7. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 8. Lopen lukio menestyi parhaiten lukiovertailussa – Hyvinkään yhteiskoulun lukio jäi kauimmas kärjestä
 9. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 10. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 11. Ravintolat avaavat oviaan 1.6. alkaen – "Tässä tilanteessa on toivottava, että ihmiset kokevat ulkona syömisen omanlaisena lomakohteena"
 12. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 13. Hangonväylän kuolonkolarin rikostutkinta loppusuoralla – "Tapahtumien kulku viittaa siihen, että henkilöauton kuljettaja on ajanut tahallaan vastaantulevien kaistalle"
 14. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa
 15. Näköislehdessä tänään: Eläkejohtaja: Talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.