Riihimäelle aukeaa uusi jääkiekon harjoituskeskus – Ykkös Hockey Centerin perustaja: "Mahdollisuudet ammattilaisuraan kasvavat"

Riihimäen Kiekko-Nikkareiden junioreita harjoituksissa. Kuvituskuva. Arkistokuva / Nora Myllymäki

Kesäkuun alussa Riihimäen Petsamoon aukeaa yksityisellä rahoituksella uusi jääkiekon harjoituskeskus, Ykkös Hockey Center. Harjoituskeskuksesta löytyy 60 neliön synteettinen tekojää ja erilaisia pelitekniikan parantamiseen tarkoitettuja harjoitusalueita. Harjoituskeskus tulee olemaan avoinna ympärivuotisesti kaikenikäisille ja -tasoisille jääkiekon pelaajille.

– Harjoituskeskus on perustettu tukemaan riihimäkeläisten jääkiekkoilijoiden taitotason nousua. Vaikka Riihimäellä onkin oma jäähalli, niin motivoituneelle ja tavoitteelliselle pelaajalle saatavilla oleva jääaika ei ole riittävä, tiivistää Ykkös Hockey Centerin perustaja Satu Sinisalo kertoo tiedotteessa.

Harjoituskeskuksen suunnittelussa on huomioitu erityisesti ne asiat, jotka kehittävät urheilijoiden pelillistä taitoa. Keskuksesta löytyvät muun muassa tekojää, laukaisupaikkoja sekä toiminnallinen alue. Harjoituskeskuksen tavoitteena on osaltaan mahdollistaa yhä useamman riihimäkeläisen jääkiekkoilijan nousemisen ammattilaissarjoihin.

– Kyllä mahdollisuudet ammattilaisuraan kasvavat, kun treenipaikat ovat kunnossa. Onhan riihimäkeläisiä pelaajia ollut jo aikaisemminkin SM-liigassa, mutta uskomme, että harjoituskeskuksen myötä saamme vielä lisää pelaajia nousemaan ammattilaisuralle, visioi Sinisalo.

Jääkiekkoharjoitteiden lisäksi harjoituskeskuksessa on saatavilla mentaalivalmennusta sekä urheiluhierontaa. Tulevaisuudessa keskuksen palvelutarjontaa tullaan kehittämään urheilijoiden toiveet ja tarpeet huomioiden. Esimerkiksi jääaluetta on mahdollista laajentaa suuremmaksi, mikäli kysyntää vain riittää.

– Harjoituskeskuksen kehittämisessä meillä vain taivas on rajana. Haluamme ideoida harjoituskeskuksen kokonaisuutta nyt isolla pensselillä. On ollut ilo myös huomata, miten jääkiekkopiireissä harjoituskeskusta odotetaan suurella innolla, paljastaa Sinisalo.

Harjoituskeskukseen on ostettavissa muun muassa viiden ja kymmenen kerran kortteja. Jääaikaa voi varata myös yksityisesti joukkueelle tai vaikkapa yrityksen tyky-päivän viettämiseen. Harjoitusaika suositellaan varattavan aina etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla. Harjoituskeskuksen ajankohtaiset uutiset löytyvät harjoituskeskuksen Facebook-sivuilta ”Ykkös Hockey” sekä pian avautuvalta verkkosivustolta.

Lähde: Ykkös-Hockeyn tiedote.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.