Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvin, pullan ja makkaran lisäksi urheiluseurojen kioskeissa myydään paljon muutakin

Urheiluseurojen kioskien tuotosta on apua harrastekustannuksiin.

AAMUPOSTI | Ostamalla makkaran tai kahvikupin urheilutapahtumassa autat lajin harrastusmaksujen pysymistä kohtuullisina.

Urheiluseurojen kioskit ovat siinä tärkeässä roolissa.

– Ilman kioskin tuottoa jokaisen pelaajan maksua tulisi nostaa noin 15 prosenttia kuukaudessa, sanoo Riihimäen Kiekko-Nikkareiden puheenjohtaja Juha Leppänen.

Suurin osa alueen urheiluseurojen kioskeista toimii pääasiassa talkoovoimin, ja esimerkiksi Tahkon Superpesis-otteluiden kioskimyynnin arvioidaan tuottaneen viime vuonna 10 000 euroa.

Riihimäen Palloseuran kioskin tuotto on ollut 5 000 – 7 000 euron luokkaa.

Parhaimmissa peleissä saatetaan myydä yli tuhat makkaraa.

Yleensä urheiluseurojen kioskeja hoitavat kaikkien juniorijoukkueiden vanhemmat talkooperiaatteella, mutta RiPSin kioskin vetovastuu on vuorovuosina eri joukkueilla, jotka saavat tuoton omaan käyttöönsä.

Tänä vuonna kioskia pitää vuonna 2009 syntyneiden poikien joukkue.

– Kioskin tuotoilla on yleensä ostettu valmentajielle harkkavälineitä, pelaajille harjoutusasuja ja maksettu turnausmaksuja, kertoo Kirsi Santomaa RiPSistä.

HyPSin uutuustuotteena on seuran snapback-lippis

Perinteiset taukoherkut, kuten makkara, kahvi ja pulla, tekevät kioskeissa edelleen kauppansa.

– Parhaimmissa peleissä saatetaan myydä yli tuhat makkaraa, toteaa Hyvinkään Tahko ry:n toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Superpesis-otteluihin on tälle kaudelle uutuustuotteeksi otettu myyntiin pienet sipsipussit.

Uutta tarjottavaa on myös muissa kioskeissa.

– Uutuustuotteena on seuran snapback-lippis, ja tämän vuoden aikana tulemme kasvattamaan HyPS-tuoteperhettä, mainostaa Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Markus Koivuniemi.

RiPSin kioskin uutuustuote on donitsit, ja kahvi ja tee on vaihdettu Reilun Kaupan merkkiin. Kioskilla on myös myynnissä RiPSin viirejä, pyyhkeitä ja palloverkkoja.

Lisäksi kioskille voi tuoda pieneksi jääneitä varusteita kierrätyspisteelle, josta jokainen tarvitseva voi hakea itselleen sopivia varusteita, vaikka ei olisi tuoda pieneksi jäänyttä tilalle.