Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kun Yngwie Malmsteen ei riitä: nyt HyPSin 08-pojat saivat sponsorikseen metallijyrä Sabatonin – "Nostaa joukkuehenkeä aivan uusiin ulottuvuuksiin"

Katri Porttinen

AAMUPOSTI | Pakko hieraista silmiään, mutta kyllä, siinä se seisoo: HyPSin 08-poikien pelipaidassa lukee –sulassa sovussa muun muassa VIP-Sähkön ja Hyvinkään Liikenteen kanssa –Sabaton. Ruotsalainen heavy metal -jyrä on lähtenyt sponsoroimaantokaluokkalaisten hyvinkääläispoikienikäkausijoukkuetta!

Yhteistyön tuloksena Sabatonin logo näkyy joukueen peliasussa ja muussa viestinnässä aivan kuten muutkin sponsorit.

–Sabaton on joukkueellemme mitä täydellisin tukija. Bändin biisit kertovat taistelusta, lujasta luonteesta ja periksiantamattomuudesta. Koko joukkueemme on täynnä tällaisia pelaajia, joista olemme todella ylpeitä jokaisessa pelissä, sanoo HyPS P08 -joukkueen valmentajiin kuuluva Pete Alander.

Sabaton ei ole joukkueen ainoa musiikkitaustainen tukija. Reilu vuosi sitten syntyi kova kohina, kun pojat saivat sponsorikseen varsinaisen legendan: hyvinkääläisiä juniorifutaajia tarjoutui tukemaan kitaravirtuoosi ja yli 11 miljoonaa levyä myynyt Yngwie Malmsteen.

Tai oikeastaan Alander kysyi ja Malmsteen suostui.

–Kysäisin tätä sponsoriasiaa hieman varovaisesti ja ilokseni sain positiivisen vastauksen, kommentoi Alander tuolloin Aamupostille.

Alander pääsi niin Malmsteenin kuin Sabatoninkin puheille työnsä kautta. Mies on graafisen alan yrittäjä, jonka asiakkaina ovat nimenomaan monet bändit ja muusikot –kuten esimerkiksi Malmsteen.

Sabatonin kaltaisen kovan nimen ilmestyminen junnujoukkueen paitaan näytti perjantaisissa treeneissä kohahduttavan enemmän vanhempia kuin pelaajia, jotka uudet paidat päälle puettuaan livahtivat nopeasti Villatehtaan Wanhan Areenan sisäkentälle palloa potkimaan.

Tulkoon apu sitten vaikka rakkaasta naapurimaastamme.

Tänä vuonna yhdeksän vuotta täyttävien poikien joukkueessa pelaa noin 50 nuorta futaajaa. Alander kertoo, että Yngwie Malmsteen ja Sabaton lähtivät mukaan samoilla listahinnoilla kuin muutkin tukijat.

– Jokainen sponsori on meille todella tärkeä. Junnujoukkueen pyörittämisessä kamppailemme talousasioiden kanssa, eikä apua ei ole koskaan liikaa. On hienoa saada sitä myös omilta suosikkiartisteiltamme, joukkueen vastuuvalmentaja Petri Harainen sanoo.

– Tällainen sitouttaa ja lujittaa myös vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja nostaa joukkuehenkeä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Mikä parasta, kaikki apu on pois vanhempien lompakosta ja mahdollistaa harrastamisen tulotasosta riippumatta.

Alandermuistuttaa, että kotimainen jalkapallo ei juuri nyt nauti kovinkaan suuresta nosteesta tai tasosta.

– Tulkoon apu sitten vaikka rakkaasta naapurimaastamme heavy metalin muodossa, mutta nämä juniorit ovat toivomme tulevaisuutta ajatellen, Alander naurahtaa.

Lue myös:HyPSin 08-poikia sponsoroi maailmankuulu kitaristi – "Pojat eivät itse hoksaa, mitä ihmeellistä tässä on"

Juttua muokattu 12.1. kello 8.51: Korjattu faktalaatikkoon oikea tietoHyPSin sijoittumisesta suomalaiselle seurakentälle pelaajien määrällä mitattuna.

Mikä Sabaton?

Ruotsalainen heavy metal -yhtye Sabaton on julkaissut vuonna 1999 alkaneen uransa aikana yhdeksän levyä, joista viimeisin “The Last Stand” on kerännyt paljon positiivisia arvioita.

Suomessa erittäin suosittu Sabaton on esiintynyt melkein 30 kertaa.

Yhtyeen seuraava keikka on 24.2.2017 Helsingin Jäähallissa yhdessä saksalaisen metalli-ikonin Acceptin kanssa.

Vuonna 1947 perustettu Hyvinkään Palloseura juhlii tänä vuonna 70-vuotista toimintaansa.

HyPS on pelipassien määrällä mitattuna Uudenmaan seitsemänneksi suurin jalkapalloseura, jolla on erittäin aktiivista junioritoimintaa. Esimerkiksi kesäinen Euroliiga täytti viime vuonna 30 vuotta.

HyPSin edustusjoukkue pelaa Uudenmaan lohkoa Kolmosessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut