Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kulukattoleikkauksia vastustava Ferrari-pomo uhitteli F1-exitillä – talli kuitenkin oikaisi puheita

Mattia Binotto. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten perinteinen mahtitalli Ferrari hangoittelee lajin kulukaton lisäleikkauksia vastaan. Tallipäällikkö Mattia Binotto totesi Guardian-lehden mukaan olevan jopa mahdollista, että talli jättäisi F1-sarjan. Myöhemmin Ferrari kuitenkin oikaisi pomonsa puheita.

F1:n budjettikatto ensi kaudeksi oli alun perin 175 miljoonaa dollaria, mutta koronaviruksen myllättyä lajin taloutta on kattoa haluttu laskea. Yksi ehdotus on katon asettaminen 145 miljoonaan taalaan ja siitä vielä 130 miljoonaan vuonna 2022, ja tämä ei Ferrarille kelpaa.

– Jo 145 miljoonaa on vaativa pyyntö, ja sitä ei saavuteta ilman merkittäviä uhrauksia. Ja jos tuosta mennään vielä alemmas, emme haluaisi joutua siihen asemaan, että meidän pitäisi miettiä muita vaihtoehtoja, Binotto sanoi Guardianille.

Tuollainen viittaus mahdolliseen F1-poistumiseen tulkittiin kuitenkin väärin, Ferrari ilmoitti oikaisussaan.

– Haluamme selventää, mitä Mattia sanoi Guardianin haastattelussa. Hän ei koskaan maininnut sitä, että Ferrari jättäisi F1:n, kertoi muun muassa MTV:n urheilu.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut