Tavoitteet vieläkin ylempänä – "Olisihan se älyttömän hienoa tehdä joskus töitä jossain kansainvälisesti ison lajin parissa"

Valinta arvostettuun koulutusohjelmaan vei Sini Forsblomin askeleen lähemmäs unelmaansa.

Sini Forsblom lähtee luomaan uudessa koulutuksessa muun muassa kansainvälisiä verkostoja. Toni Vähämaa

Toni Vähämaa

HYVINKÄÄ | 9-vuotiaana ringettemailaan ensimmäisen kerran tosissaan tarttunut Sini Forsblom, 35, ei voinut kuvitellakaan, miten pitkälle rakas harrastus tulee hänet viemään.

Poliisikoulun ja sitä seuranneen leipätyön johdosta riihimäkeläinen päätti menestyksekkään pelaajauransa – joka piti sisällään muun muassa kolmet MM-kisat – jo 25-vuotiaana. Tekeminen ringeten parissa ei kuitenkaan päättynyt peliuran päättymisen myötä, sillä Forsblom on toiminut Hyvinkäällä valmentajana jo kohta kymmenen vuotta.

– Pelaajana en koskaan kuvitellut, että voisin joskus valmentaa, Forsblom paljastaa.

Vielä vähemmän hän kuvitteli, että voisi joskus työskennellä Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) puheenjohtajana. Mutta kuinkas kävikään: Forsblomilla on käynnissä jo neljäs vuosi kyseisessä pestissä. Kolme ensimmäistä vuotta hän toimi IRF:n varapuheenjohtajana.

– Vuosi 2010, jolloin Suomen Ringetteliiton rekrytoimana pääsin varapuheenjohtajaksi, avasi valtavasti mahdollisuuksia ja opin paljon uutta. Silloin viimeistään tajusin, että haluan tehdä urheilumaailman ympärillä ennemmin töitä kuin poliisina.

Vastikään Forsblom valittiin arvostettuun urheilujohtajakoulutukseen (Nordic International Leadership Education), jossa Suomi on mukana kolmatta kertaa Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Hollannin kanssa.

Koulutusohjelman avulla osallistujilla on mahdollisuus luoda uusia kansainvälisiä verkostoja ja kontakteja.

– Olisihan se ihan älyttömän hienoa tehdä joskus töitä jossain kansainvälisesti ison lajin parissa. Puhumattakaan Olympiakomiteasta! Kun näin ensimmäisen kerran urheilujohtajakoulutuksen mainoksen, hätkähdin ja mietin, että nyt unelmien toteutuminen saattaisi tätä kautta olla jonain päivänä jopa mahdollista, Forsblom kertoo innoissaan, mutta palaa nopeasti takaisin nykyhetkeen.

– Nyt on kuitenkin isoin tavoite viedä ringetteä eteenpäin täällä Hyvinkäällä, paikallisseuran valmennuspäällikkö muistuttaa terävästi.

Sini Forsblom

Syntymäaika ja -paikka: 6.12.1981, Hyvinkää

Asuinpaikka: Riihimäki

Perhe: Aviomies-Kim ja 15-vuotias Sulo-kissa.

Koulutus: Poliisi (AMK) -tutkinto ja Liikuntaneuvojan ammattitutkinto.

Ammatti: Kansainvälisen Ringetteliiton puheenjohtaja ja Hyvinkää Ringeten valmennuspäällikkö.

Urheilutausta: Aloitti ringeten 9-vuotiaana, pelasi naisten SM-sarjaa kahdeksan kautta ja kävi pelaajana kolmet MM-kisat ennen kuin siirtyi valmentajaksi. Toiminut valmentajana kohta kymmenen vuotta. Toiminut myös ringettetuomarina. Harrasti lapsena myös yleisurheilua (pitkät juoksumatkat).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut