Patrik Laine suoraan New Yorkista: "Tuntuu kuin lennossa olisi"

Sport Content

NEW YORK. Maailman kuuluisimmassa urheiluhallissa Madison Square Gardenissa koettiin hämmentävä tiistai-ilta. New York Rangers hävisi 0–3 Winnipeg Jetsille – kaikki maalit teki pienen ja sisukkaan Suomen Patrik Laine.

Maalit ovat tipahdelleet Laineelle tasaisemmin kuin tulokaskaudella. Nyt syntyi kauden ensimmäinen hattutemppu, viime kaudella hän latoi niitä kolme.

Vaikeuksiakin on riittänyt. Alkukaudesta tuli pitkiä tehottomia jaksoja. Ne kuuluvat sinänsä urheiluun. Laineella syy oli raadollisempi: hän pelasi huonosti. Tilannenopeus ja -kovuus olivat täysin hakusessa. Ja kun maailman parhaassa jääkiekkoliigassa on puoli potkua jäljessä, aika ja tila katoavat. Samalla tehot.

– Kauden ensimmäinen puolikas ei ollut hyvä, kuten kaikki tietävät. Se ei vastannut odotuksia, joita kaikki, minä mukaan lukien, olivat asettaneet, Laine myönsi New Yorkissa tiistaina.

– Tiesin kuitenkin, että toisella puolikkaalla pelaan paremmin. Niin olen mielestäni tehnytkin.

Laukauksessa sen salaisuus

Varsinainen tehoputki käynnistyi 16. helmikuuta. Sen jälkeen Laine on nakutellut yhdeksässä ottelussa yhteensä huimaavat 19 tehopistettä (13+6). Perustyö, jonka Laine jääkiekkoammattilaisen tavoin teki kesällä, kantaa nyt hedelmää.

– Kesä oli hyvä, ja harjoittelin kovaa. Tuli jonkin verran kiloja, ja siihen tottuminen vei aikaa vielä kauden alettuakin.

– Mutta joulun jälkeen alkoi taas luistin kulkea, ja on tuntunut kuin lennossa olisi. Olen itsekin yllättynyt, miten hyvin minulla on mennyt. Tiesin Pohjois–Amerikkaan tullessani, että tämä on maailman paras liiga, eikä rosteriin ole helppo päästä. Ei harmittaisi, vaikka menestystä ei olisi tullut näin paljon.

LUE MYÖS: Näin Laineen hattutemppu syntyi – katso videot

Tällä hetkellä Laine pelaa normaalivaihdot Jetsin kolmosketjussa. Kavereina hänellä ovat tanskalainen Nikolaj Ehlers ja tuore hankinta St Louis Bluesista, Paul Stastny.

– Paul on uskomaton pelaaja. Hän tuo joukkueeseen todella paljon uutta. Minulla ja Nikillä on helpompaa. ”Stas” on älykäs pelaaja. Hän tuntee tilanteet pelattuaan ne tuhansia kertoja. Hän pystyy järjestämään meille muille puoli sekuntia aikaa, ja se riittää.

Laineella, 19, on menossavasta toinen NHL-kausi, mutta maaleja löytyy tililtä jo 74. Ei haittaa, pelaako vastustajan maalilla epävarma varaveskari vai maailman huippu.

Tiistaina Henrik Lundqvist, yksi maailman arvostetuimmista maalivahdeista, joutui kokemaan Laineen laukauksen arvaamattomuuden.

– Kai se maalimäärä on pelkkää tuuria… laukauksessa on kyllä salaisuus, jota en halua muiden tietävän!

Pasi Tuominen, New York