39. osuma oli siinä! Lue Patrik Laineen tunnelmat Jetsin pukukopista – "Ei mikään kaunis maali"

Sport Content

NEWARK, NEW JERSEY. Patrik Laineen ketju ja maalivahti Connor Hellebuyck ratkaisivat torstaisen NHL-ottelun. Winnipeg Jets voitti vieraissa New Jersey Devilsin 3–2.

Laine avasi maalinteon jo viidennellä peliminuutilla.

– ”Nik” (Nikolaj Ehlers) heitti kiekkoa maalille, ja ”Stasin” (Paul Stastny) luistimesta tai jostain se kimposi. Yritin suojata kiekkoa puolustajalta ja ampua nopeasti. Irtokiekko, ja patjoista taisi mennä. Ei mikään kaunis maali, suomalaishyökkääjä kuvaili heti pelin jälkeen Prudential Centerin pukukopissa.

– Voittomaalia en edes nähnyt, kun olin juuri vaihtamassa. Yhtäkkiä kaikki vaan alkoivat tuulettaa, Laine lisäsi viitaten Ehlersin tekemään voitto-osumaan.

Jets ja Laine liitävät oivassa vireessä. Stastny hankittiin siirtotakarajalla St Louis Bluesista, ja sen jälkeen Laine on latonut viiteen peliin yhteistehot 8+3.

– Stas on tuonut todella hyvän lisän joukkueeseen. Nyt meillä on ketjussa hyvä sekoitus, kun siinä on yksi veteraani ja kaksi nuorempaa kaveria. Teemme virheitä niin kuin kaikki, mutta onneksi nyt on Paul pelastamassa.

LUE MYÖS: Näin Jets–Devils-peli eteni – myös Joel Armia ennätystahdissa

Winnipeg joutui taas rukkaamaan kokoonpanoaan parhaan keskushyökkääjän Mark Scheifelen oltua loukkaantuneena poissa. Laineen ketju oli merkitty joukkueen ykköseksi, mutta eniten vastuuta keräsi Blake Wheelerin, Bryan Littlen ja Kyle Connorin muodostama vitja.

Puolustaja Sami Vatasen edustama Devils pelasi torstaina hanakkaa, luovaa hyökkäyspeliä. Laukaukset viuhuivat tiuhaan kohti Connor Hellebuyckin vartioimaa Jets-maalia.

– Connor pelasi todella hyvin, niin kuin aina. Häneltä tuli paljon hyviä torjuntoja, ja hän piti meidät pelissä mukana.

– Nyt meillä on kolme voittoa vieraskiertueelta, ja se on hieno juttu. Mutta vastus vaan kovenee ja kovenee. Toivottavasti Philadelphiassa putki jatkuu neljään, Laine rupatteli.

Vieraskiertueellaan Jets kohtaa vielä Philadelphia Flyersin, Washington Capitalsin ja Nashville Predatorsin.

Laineen osuma oli hänen tämän kauden 39. maali. Hän on enää yhden maalin päässä NHL-maalipörssiä johtavasta Washingtonin Aleksander Ovetshkinista. Myös Washington pelaa torstaina, joten venäläinen voi kartuttaa pistesaldoaan.

Pasi Tuominen,Newark, New Jersey