F1-kolumnisti teilaa sekä Bottaksen että Räikkösen – "Molemmat suomalaiset kakkoskuskeja"

Sport Content

Tätä nykyä BBC:llä kolumnipalstaa pitävä entinen Renault-kuski Jolyon Palmer on ladannut Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen Unkarin kisasta perin suoria sanankäänteitä.

Palmer pitää pitkässä vuodatuksessaan Bottaksen suoritusta hyvänä suorituksena "kakkoskuskin roolissa Hamiltonille", mutta sanoo suomalaisen menettäneen hermonsa totaalisesti kisan viimeisellä osuudella.

– Suomalaisen ajo oli kisasta noin kaksi-kolmasosaa hienoa suoritusta suojatessaan tiimikaverinsa Lewis Hamiltonia Ferrareita vastaan. Mutta jos Bottas olisi rikkonut Sebastian Vettelin auton, olisi jälkipyykistä tullut mittava ja kova, Palmer tykitti.

– Kun Bottas meni renkaiden vaihtoon aivan liian aikaisin, uhrasi Mercedes hänet Lewis Hamiltonin alttarille. Hänen ajonsa oli mahtavaa aina kierrokselle 65 saakka. Bottas tuli liian lujaa kurviin vanhoilla renkailla ja hajotti autonsa Vettelin autoa päin. Mielestäni tämä oli vain epätoivoinen teko häneltä, Palmer kertoili.

– Ricciardoa vastaan taistelu oli puolestaan jo tyhmää. Luulen, että hänen turhautumisensa vain kasvoi kisan aikana kun renkaat kuluivat ja Ricciardo oli kolme sekuntia nopeampi per kierros. Tämä ei ollut Bottaksen tapaista ollenkaan, Palmer paukutti ja jatkoi, että suomalaiset ovat nyt talleissaan selkeästi kakkoskuskin asemassa.

Katso videolta, miten kolari tapahtui.