"Pitäisi painaa huolella turpaan tota jätkää" – C More: Leijonien joukkueenjohtaja raivostui suomalaispelaajan telomisesta

Sport Content

Leijonien uusi joukkueenjohtaja Mika Kortelainen oli tänään C Moren CHL-studion asiantuntijavieraana.

Kun Banska Bystrican Benjamin Marshall taklasi JYPin Markus Jokista suoraan päähän taiston loppuhetkillä ja Jokinen jäi pitkäksi aikaa makaamaan jään pintaan, päätti Kortelainen avata sanaisen arkkunsa.

– Kyllähän tuossa pitäisi tulla "old school" käytäntöön, tuosta pitäisi painaa niin huolella turpaan tota jätkää, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi täysin oikein, Kortelainen latasi.

– Siellä koutsi oli huutanut monta kertaa ”f***ia ja on varmaan tosi ylpeä tuosta tempusta, Kortelainen jatkoi.

Itse pelissä kaksi edellistä CHL–otteluaan HC Pilsenille hävinnyt JYP palasi voittokantaan kaatamalla slovakialaisen Banska Bystrican murskalukemin 6–0.

JYP oli voittanut Bystrican myös aiemmin tällä kaudella, tuolloin vieraskaukalossa 6–1. Jyväskyläläiset veivät siis molemmat kohtaamiset selvästi edukseen.

Jälkimmäinen kohtaaminen oli samankaltainen kuin Slovakiassa pelattu avausosa.

– Kyllähän tämä sillä tavalla muistutti sitä, mutta olimme me kyllä vielä paremmin tänään valmistautuneet peliin. Lähinnä sen takia, kun perjantaina tuli tappio (HC Pilsenille 2–6). Siitä oppia ottaneena valmistautuminen oli parempi tähän peliin. Halusimme tehdä ne puolustuspelin asiat ja muut laadukkaasti. Päästetyjen maalien sarake osoittaa, että puolustuspeli on ollut kunnossa, JYPin valmentaja Jukka Ahvenjärvi huomautti.

H-lohkossa JYP on tällä hetkellä toisena vahvaa jälkeä tehneen HC Pilsenin perässä. Jotta lohkon kolmonen HC Lugano nousisi JYPin rinnalle kuuteen pisteeseen, sen täytyisi kukistaa vielä käynnissä olevassa ottelussa lohkokärki Pilsen. Ottelu on kahden erän jälkeen lukemissa 3–0 vierasryhmä Pilsenin eduksi.

Sunnuntain voitto antaa JYPille mainiot lähtökohdat CHL:n lohkovaiheen päätösotteluihin.

– Kyllä me olemme hyvin oikeassa suunnassa. Jatkoa ajatellen lämmittää, että saimme ylivoiman toimimaan ja alivoimamme on pelannut loistavasti näissä muissakin peleissä ja myös tänään. He pystyvät tappamaan sen ja sillä tavalla auttamaan joukkuetta. Luottamusta antaa tässä sarjassa sekin, että Eetu Laurikainen pelasi tänään nollapelin. Se on iso asia, Ahvenjärvi iloitsi.

– Tämä on äärimmäisen kova sarja ja meidän täytyy olla valmiita joka otteluun. Tämä antaa sillä tavalla oppia myös meidän omaan liigaan.