F1-pomo paljastaa: "Vaihdelaatikko-ongelmien" taustalla oli takavuosina tahallisia tekoja – "Kuljettajat pistivät sisään minkä vaihteen tahansa"

Franz Tost MTV palvelun uutisvideo

Sport Content

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost on esittänyt kovan väitteen takavuosien F1-tähdistä. Hänen mukaansa osa kuljettajista oli yksinkertaisesti niin huonokuntoisia, että he keskeyttivät kisoja jopa tahallaan.

Mercedeksen Lewis Hamilton aiheutti taannoin pienimuotoisen kohun toteamalla, että nykyiset F1-autot ovat fyysisessä mielessä aivan liian helppoja ajettavia.

Sitä ne saattavat olla, muttaTost korostaa, että nykyiset kuljettajat ovat silti paljon kovakuntoisempia kuin vaikkapa 1980-luvulla, jolloin esimerkiksi Nelson Piquet ja Nigel Mansell pyörtyivät kisan jälkeen uupumuksesta.

– Tätä aikaa ei voi tietenkään verrata, sanotaanko 20 tai 30 vuoden takaiseen. Silloin F1:ssä oli kuitenkin kuljettajia, jotka eivät olleet koskaan nähneet kuntosalia sisältäpäin, Tost toteaa Motorsportille.

Tost muistelee, että silloin myös tupakka tuprusi eri malliin kuin nykyisin.

– He tupakoivat ennen kisaa ja eivät olleet riittävässä kunnossa ajamaan kilpailua maaliin. Muistan, että silloin puhuttiin vaihdelaatikko-ongelmista, kun autoa ei saatu tuotua maaliin. He pistivät sisään minkä vaihteen tahansa, että auto pysähtyy. Tämä on todellisuus, Tost väittää.

Tost suorastaan ylistää F1-kuljettajien nykyistä tasoa.

– Meillä on hyviä, todella hyviä kuljettajia nykyisin F1:ssä. Heidän ajamisen tasonsa on erittäin korkealla. Minusta kenties korkeammalla kuin koskaan ja näin meidän tulee jatkaa.

HAKUTULOKSET