Näköislehdessä tänään | Tiia-Mari Laineen ensiasunto on 18 neliön omakotitalo – Moni muukin asuu minitalossa

Uutiset: Nuoret miettivät asiantuntijoiden mukaan kuluttamisen ja sijoittamisen vaikutuksia vastuullisemmin kuin vanhemmat ihmiset. Nuorten sijoittamiseen vaikuttavat myös internet ja sosiaalinen media, joissa esimerkiksi erilaiset vaikuttajat, podcastit ja blogit ovat tuoneet esille sijoittamista nuorten kielellä.

Asuminen: Tiia-Mari Laine rakentaa parhaillaan isänsä kanssa itselleen ensikotia. Siirrettävässä talossa on vain 18 neliötä ja rakentamiseen menee 15 000 euroa. Minitalossa voi kuitenkin asua myös muista syistä kuin säästöjen takia. Seppo Kääriäinen ja Mirjami Valli vaihtoivat 200 neliön talon 42-neliöiseen, mutta pikkutalon pystytys maksoi 100 000 euroa.

Terveys: Janette Hellberg, 25, sai muutama vuosi sitten aivoinfarktin, jota ei sellaiseksi tunnistanut. Sitä seuranneissa vuosittaisissa aivojen magneettikuvissa näkyi muutoksia, mutta syytä ei löytynyt. Kun Hellberg lopulta sai MS-tautidiagnoosin, se oli helpotus. Oudot oireet saivat nimen.

Ruoka: Kamado vai asado? Kamadogrilliä ei tarvitse kesän jälkeen laittaa talviteloille, sillä sitä voi käyttää myös sisätiloissa. Asadogrilli puolestaan luo avotulineen viihtyisän ympäristön sosiaaliselle yhdessä ololle kesäterassilla.

Ruoka: Helsingissä toimii perinteikäs perheleipomo, josta edes kaikki saman kadun asukkaat eivät ole kuulleet. Leipuri joutui lomauttamaan koronavuonna oman äitinsä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut