Näköislehdessä tänään: Menetykset veivät Sanna Hiltuselta joulumielen, mutta ystävien muuttoapu toi sittenkin joulun

Näköislehti ilmestyy joulunpyhinä normaalisti. Jouluaattona se on tuhti paketti, 56 sivua. Lukemista riittää muun muassa näistä aiheista:

Uutiset: Suomi ei ole taipumassa Euroopan unionin ohjeistukseen höllentää matkustusrajoituksia Isosta-Britanniasta.

Arkkipiispa Tapio Luoma kertoo, millaisia ajatuksia koronajoulu on hänessä herättänyt.

Hyvinvointi: Korona-aika maskeineen on heikentänyt monien ihon kuntoa. Esimerkiksi helsinkiläinen Maria Kalliokoski kärsii iho-ongelmista ensimmäistä kertaa elämässään. Kalliokoski käyttää maskia niin julkisilla paikoilla kuin töissäkin.

– Jos minulla on ollut ennen finnejä, ne ovat tulleet lähinnä leuan alueelle ja lähteneet pois. Nyt finnejä tulee myös paljon poskien alueelle, Kalliokoski sanoo.

Kulttuuri: Alttaritaulut olivat aikoinaan suuren yleisön taidetta. 1800-luvun lopussa niitä alkoivat maalata enenevissä määrin naiset, jotka toivat aiheisiin pehmeyttä.

Uskonto: Valamon luostari täyttää 80 vuotta. Pitkässä reportaasissa kerrotaan, miten siellä nykyisin eletään.

Joulu: Sanna Hiltunen on jouluihminen, mutta tänä vuonna joulumieltä ei tuntunut alkuun löytyvän millään. Takana on menetysten vuosi: Kukkakauppa Rosanna asetettiin alkuvuodesta konkurssiin ja Hiltuset joutuivat myymään pois rakkaan hirsitalonsa, jossa olivat suunnitelleet asuvansa lopun ikäänsä. Kukkakaupan he saivat ostettua takaisin, mutta korona on vaikeuttanut liiketoimintaa. Yrityslainaa pariskunta maksaa vuokrakaksiossa asuen. Toisin kuin Hiltunen suunnitteli, kaksio pursuaa nyt kynttilöitä, himmeleitä, valosarjoja, joulukukkia ja jos jonkinlaisia koristeita. Joulu taitaa sittenkin tulla, vaikkakin erilaisena kuin aiemmin. Joulumielen löytyminen oli muutossa auttaneiden ystävien ansiota.

Joulu: Paula Koivuniemi ei ole aina ollut jouluihminen.

– Kun ikää on tullut lisää, minusta on tullut parempi joulunviettäjä. Aina en ole pitänyt joulusta. Se on jotenkin ahdistanut minua. Nyt pystyn jouluisin jo hiljentymään, laulaja kertoo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut