Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Näköislehdessä tänään: Oikein valittu tuoksu saa ostamaan karkkihyllyllä jopa 40 prosenttia enemmän

Tiede: Oikein valittu tuoksu vaikkapa leipä- tai karkkiosastolla voi saada kaupassakävijät ostamaan tuoksumarkkinoitua tuotetta jopa 30–40 prosenttia enemmän. Tieto ilmenee kauppatieteiden tohtorin Kaisa Sandellin väitöskirjasta. Sandell kiinnostui aiheesta lukioikäisenä Yhdysvalloissa, missä popcornin tuoksua puhallettiin elokuvateattereiden ulkopuolelle houkuttelemaan väkeä sisään.

Luonto: Lintujen rengastus ei tarkoita vain tunnisterenkaan kiinnittämistä, vaan toimenpiteen yhteydessä tarkistetaan linnusta perustietoja. Strategiset mitat lähtevät Luonnontieteelliseen keskusmuseoon eli Luomukseen ja ovat jatkossa tutkijoiden käytössä. Rengastajaksi päästäkseen pitää läpäistä koe, jossa kirjatietous ei riitä.

Ajassa: Äänen katoaminen, pohjekrampit, pistelyä keuhkoissa, rakkuloita suuhun ja kylkiin... Sairaanhoitaja Jaana Pietilä sairastui maaliskuussa koronavirusinfektioon, mutta jälkioireet piinasivat lokakuulle asti eivätkä ole vieläkään täysin poissa.

Viihde: Espoossakin kummittelee. Useimmat kummitustarinat liittyvät vanhoihin kartanoihin, mutta kerrostalossakin voi kummitella. Kummitustarinoita Espoosta on Espoon perinneseuran juuri julkaisema kirja, joka kertoo 17 tarinaa eri puolilta kaupunkia.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut