Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lättähattu ja Leena-veturi mukana Rautatiemuseon kesäkauden avajaisissa

Kesäkauden avajaistapahtumaa vietetään Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä lauantaina 3. kesäkuuta.

Leena-höyryveturi esittäytyy avajaistapahtumassa juhlistaen museon kesäkauden alkua. Päivän aikana pääsee seuraamaan, kuinka höyryveturia käännetään museon kääntöpöydällä. Kääntöpöytänäytökset pidetään kello 10.30, 11.30, 12.30 ja 13.30. Vuonna 1910 valmistunut Leena-höyryveturi on nähtävillä museoalueella noin kello 10–14.

Rautatiemuseon Lättähattu on liikenteessä museon ratapihalla kello 11–14. Nostalgisen Lättähatun kyydissä voi aistia 1950-luvun matkustustunnelmaa.

Museon puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa kello 10.30 alkaen. Pieni juna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri.

Myös Rautatiemuseon puiston tunnelmallinen Pakarituvan kahvikioski aloittaa tapahtumapäivänä kesäkauden. Kahvikioski on 1870-luvulla rakennettu pakaritupa eli leivintupa, jossa leivottiin aikoinaan alueella asuneiden rautatieläisten leivät ja muut lämpimäiset.

Työpajatilassa veturitallissa päädyssä voi värittää ja askarrella omatoimisesti pieniä junia, kuten Lättähattuja. Suomen Rautatiemuseo on avoinna lauantaina 3.6. klo 10–17. Museoon on normaalit sisäänpääsymaksut tapahtuman aikana. Muutokset päivän ohjelmaan ovat mahdollisia.