Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vähän jännitti viedä levyä Remulle" – Hyvinkäällä heinäkuussa esiintyvä GNTL Motors julkaisi debyyttialbuminsa

Jo vuonna 1996 perustettu GNTL Motors yhdistelee kappaleissaan tunnettuja classic rock -helmiä. Bändi liittää lauluraitoihin ja taustoihinsa toisen bändin riffejä, melodioita ja rakenteita.

Tymäkkä GNTL Motors julkaisi toukokuussa odotetun debyyttialbuminsa Highway Songs with Big Bawls! Levyn kansi leikittelee Hurriganesin legendaarisen Roadrunner-albumin kannella.

– Ajattelimme, että koska olemme mashup-bändi, on luontaista myös yhdistellä visuaalisesti asioita, bändin kitaristi Hannu Sormunen naurahtaa.

Roadrunner-kansi sopii GNTL Motorsin tuoreeseen albumiin hyvin, sillä yhdellä levyn kappaleista laulaa Remu Aaltonen.

– Olen toiminut viimeiset seitsemän vuotta Remun tuottajana ja basistina hänen bändissään, joten oli aika luontevaa pyytää häntä levylle mukaan. Vähän kyllä jännitti viedä levyä Remulle, mutta ei hän mitään kummempaa tuumannut albumin kannesta, Sormunen kertoo.

GNTL Motors on vuonna 1996 perustettu mashup-kokoonpano, joka yhdistelee kappaleissaan tunnettuja classic rock -helmiä. Mashupeja on tehty maailmalla aina.

GNTL Motors eroaa muista siinä, että bändi tekee niitä livenä liittäen toisen bändin riffejä, melodioita ja rakenteita toisen bändin lauluraitoihin ja taustoihin.

GNTL Motorsin tuotannossa on sekoiteltu eli mashupattu biisejä muun muassa sellaisilta nimiltä kuin Queen, AC/DC, ZZ Top, Joan Jett, White Stripes, Janis Joplin, Deep Purple ja Led Zeppelin.

– Emme tee kuitenkaan mitään hiilikopioita, vaan meillä on ihan omanlainen soundimme.

Ensimmäisen albumin tematiikassa liikutaan maanteillä, kaduilla ja pimeillä kujilla. Albumin julkaisun yhteydessä julkaistiin myös single Highway Game, jossa yhdistyvät Deep Purplen heavy-klassikko Highway Star ja Chris Isaakin balladi Wicked Game.

Liiaksi Sormusen mukaan ei haluta kuitenkaan jämähtää 1960- ja 1970-luvulle. Bändi haluaa hakea myös tuoreutta.

– Emme ole mikään retrotrippi. Haluamme tuoda bändiä tähän päivään.

Yhdessä uudemmista kappaleissa on yhdistetty muun muassa Ghostbusters-teemaa AC/DC-kappaleeseen Highway to Hell. Kuulostaa ihan älyttömältä, mutta bändin kehittelemät yhdistelmät ovat hämmästyttävän toimivia.

Maailmalla mashupit ovat tavattoman suosittuja.

GNTL Motors onkin ehtinyt herättää huomiota Atlantin toisella puolella. Bändin ensimmäinen sinkku Another One Bites All The Voodoo Dustia on striimattu lähemmäs 390 000 kertaa. Suurin osa striimauksista on tullut Yhdysvalloista.

GNTL Motorsin muodostavat Hannu ”Johnny Motor” Nieminen (laulu, kitara), Hannu ”Diamond Dick Motor” Sormunen (kitara, laulu), Petteri ”Pete Motor” Pyhähuhta (basso, laulu) ja Saku ”Steamy Steve Motor” Kallio (rummut, laulu). Bändin viidentenä jäsenenä miksaajana on muun muassa Agentsien sekä Jani & Jetsettersin kanssa yhteistyötä tehnyt Jukka ”Raksu” Airaksinen.

Hyvinkäällä GNTL Motors esiintyy seuraavan kerran Kesäterassilla 22.7.