Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä on todella värikäs ja iloinen näyttely" – Riihimäen taidekoulun oppilaat valmistivat eksoottisia eläinhahmoja metsästysmuseon kävijöiden iloksi

Riihimäen taidekoulun oppilasnäyttely tarjoaa katsojalle hyvää mieltä pitkälle syksyyn.

Suomen Metsästysmuseossa riittää kesän ajan väriä vaikka millä mitalla, kun museon tiloihin on saatu Riihimäen taidekoulun oppilaiden teoksia.

– Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä taidekoulun kanssa. Viime vuonna taidekoulun oppilaat tekivät maalauksia museon isoihin ikkunoihin, Jouni Partanen Suomen Metsästysmuseosta sanoo.

Näyttelyn teemana on Afrikka, mikä näkyy Riihimäen taidekoulun opettajan Päivi Peltolan mukaan runsaassa värien käytössä sekä teoksien kasvi- ja eläinaiheissa.

– Tämä on todella värikäs ja iloinen näyttely.

Osa teoksista on syntynyt metsästysmuseon innoittamana, kuten näyttelyn trofee-teokset. Joukossa on muun muassa yöperhos- ja muurahaistrofeet. Näyttely on samalla myös taidekoulun 40-vuotisjuhlanäyttely. Mirva Valvannon ja Peltolan mukaan taidekoulua tarvitaan.

– Taiteiden perusopetus tarjoaa hyvät puitteet pitkäjännitteiseen työskentelyyn. Meillä voi aloittaa kuvataiteiden ja käsitöiden opiskelun jo viisivuotiaana. Opimme yhdessä, kun seurataan muiden työskentelyä. Samalla tuetaan yksilöllisyyttä. Olemme kaikki erilaisia tekijöitä.

Halusimme molemmat tehdä kirahvit, joten teimme sitten kirahvipariskunnan.

Nella Laitila ja Amalia Penttinen ovat tehneet näyttelyyn sekatekniikalla toteutettujen kilpikonna- ja norsuteoksen lisäksi myös kaksi kirahviveistosta.

– Halusimme molemmat tehdä kirahvit, joten teimme sitten kirahvipariskunnan, Penttinen kertoo.

Yhdeksän vuotta taidekoulussa mukana ollut Vanamo Leppämäki kertoo pitävänsä ennen kaikkea maalaamisesta. Näyttelyyn hän on tuonut muun muassa vesistöä kuvaavan maisemamaalauksen.

– Maalaaminen on hauskaa.

Lilja Leppämäki kertoo sen sijaan hakeneensa Hyrian kuvataidelinjalle.

– Eniten pidän piirtämisestä.

Lara Kaukiainen toivoo jatkavansa Kipinä-lukion kuvataideluokalle.

Minka Juntusen ja Sini Kestin teoksissa eläimet ovat vallanneet kaupungin. Helinä Paavola kertoo pitävänsä eniten veistosten tekemisestä. Näyttelyssä häneltä on esillä käärmeveistos.

– Olen ollut taidekoulussa mukana viitisen vuotta.

Riihimäen taidekoulun juhlanäyttely on esillä Suomen Metsästysmuseossa ja museon piha-alueella 17.9. saakka. Teoksia näyttelyssä riittää, sillä mukana on töitä kaikilta koulun oppilailta, osalta useampia. Metsästysmuseo järjestää yhdessä taidekoulun kanssa Lasten kulttuurilauantain 17.6. Tapahtumassa on erilaista taidehenkistä ohjelmaa.

Riihimäen taidekoulun Viidakkosirkus-kesäkurssi käynnistyy 5.6. Kesäkurssi on tarkoitettu 7-13-vuotiaille. Myös haku Riihimäen taidekouluun käynnistyy 14.6. Mukaan voi tulla kuka tahansa kuvataiteista ja käsitöistä kiinnostunut. Aiempaa kokemusta tai osaamista ei tarvitse olla.