Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Beach volley -kisa Hyvinkää Open tarjoaa SM-tason huippurantalentopalloa katsojille heinäkuussa

Hyvinkäällä on loistavat treeniolosuhteet kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille.

Hyvinkään Välenojankadun beach volley -kentällä järjestetään kesällä 19. - 23.7. Hyvinkää Open. Keskiviikkona pelataan alle 16-vuotiaiden SM-osakilpailu, torstaina alle 18-vuotiaiden SM-osakilpailu, perjantaina SM-karsinnat ja lauantaina ja sunnuntaina SM-osakilpailut. Jos laji kiinnostaa, kannattaa tulla seuraamaan huipputason pelejä.

Laura Kovanen ja Petri Viitala Beach Volley Hyvinkää (BVH) -seurasta iloitsevat lajin suosion kasvusta. Hyvinkäällä aloitettiin viime vuonna myös juniorityö. Se on lajin tulevaisuuden kannalta ehdottomasti tärkeää.

– Ruotsalaisia ja norjalaisia pelaa jo maailman terävimmässä kärjessä. Meillä on sinne vielä matkaa. Tarvitaan lisää pelaajia, Viitala sanoo.

Beach Volley Hyvinkäällä on noin 140 jäsentä. Junioreita heistä on kolmisenkymmentä. Seuran pelaajia on mukana niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Pekka Piippo parinaan Vili Topio edustavat Suomea Vantaalla järjestettävissä Nations Cup -peleissä. SM-tason pelaajia seurassa ovat myös Sara Tiihonen ja Annika Waris.

Laura Kovanen pelaa tällä hetkellä Jyrki Nurminen Beach Tour (JNBT) -sarjassa parinaan Suvi Helin. Lajissa häntä viehättää haasteiden lisäksi aurinko. Mikä onkaan hienompi tapa viettää kaunista kesäpäivää kuin urheillen.

Harrastuksena beach volley on edullinen ja todella tehokasta kuntoilua. Kilpatasolla tarvitaan fyysisen kunnon lisäksi hyvää tekniikoiden ja taktiikoiden hallintaa.

– Pärjäämiseen vaaditaan loputon määrä toistoja. Tuurilla ei pärjää. Atlantan olympialaisissa vuonna 1996, jolloin laji oli ensimmäisen kerran mukana olympialaisissa, kerrottiin, että kyseessä on olympialaisten rankin palloilulaji, Viitala sanoo.

Lajin pariin pääsee parhaiten tulemalla mukaan tutustumistreeneihin, joita järjestetään kesällä kysynnän mukaan. Seuraava kaikille aikuisille avoin tutustumistreeni on sunnuntaina 28.5. klo 13.30 - 15 Välenojankadun beach volley -kentällä. Seuran jäsenille on viikkokisoja tiistaisin klo 17.30. Paria ei tarvitse olla ja mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä. Kertaalleen pääsee kokeilemaan ilman maksua.

Kilpavalmennusta seura järjestää lapsista aikuisiin. Juniorivalmennusta 7–16-vuotiaille on tiistaisin. Beach volley -liikuntaleikkikoulua 4–6-vuotiaille järjestetään kesällä kahdeksan viikon ajan.

– Naisissa ja miehissä meillä on monentasoisia pelaajia, joten sopivaa peliseuraa ihan varmasti löytyy, Kovanen vinkkaa.

Lisää tietoa seuran toiminnasta löytyy netistä www.bvh.fi sekä seuran sosiaalisilta kanavilta Instagramista ja Facebookista.