Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siisti Riksu -puistokirppistapahtuma tekee paluun muutaman vuoden tauon jälkeen – mukana noin 50 myyjää

Riihimäen kierrätyskeskus järjestää suositun tapahtuman.

Riihimäen kierrätyskeskuksen perinteikäs puistokirpputori järjestetään Riihimäellä muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Riihimäen kaupungin Siisti Riksu -kampanja käynnistyi jo vuonna 2008, ja sen tavoitteena oli muun muassa vähentää ympäristön roskaantumista ja nostaa esiin kiertotalouden eri puolia. Puistokirppistapahtuma on ollut yksi tapa siivota nurkat ja kierrättää omia tarpeettomia tavaroitaan, Jyri Lindblom Riihimäen kierrätyskeskuksesta kertoo.

Paikalle toivotaan paljon väkeä tekemään ostoksia. Mukana on noin viitisenkymmentä myyjää, jotka levittäytyvät kierrätyskeskuksen edustalla olevalle puistoalueelle.

– Toivomme hyvää säätä, ja että ihmisillä on hyvä mieli.

Ihmiset ovat heränneet ympäristötietoisuuteen.

Jyri Lindblom

Myynnissä on monenlaista kodin irtaimistoa. Jos tavaraa jää jäljelle, voi ne jättää halutessaan Riihimäen kierrätyskeskukseen. Kenkiä ja vaatteita ei kuitenkaan kierrätyskeskuksessa vastaanoteta.

Kun myyntipaikat ovat maksuttomat, houkuttelee se tulemaan mukaan. Kaikki ei ole tavaran hinnasta kiinni. Voi myydä myös halvalla. Lindblomin mukaan hinta ei ole tapahtumassa tärkeintä, vaan yhteisöllisyys ja yhdessä oleminen.

– Vapaita myyntipaikkoja voi varata Kierrätyskeskuksesta. Aika täyttä meillä alkaa kuitenkin jo olla.

Kierrättäminen innostaa ihmisiä enenevässä määrin, mikä on Lindblomin mukaan todella hienoa asia.

– Iloksemme ihmisten asenteet ovat muuttuneet. On tajuttu, ettei aina tarvitse hankkia uutta, kun vanhaa ja käyttökelpoistakin on saatavilla. Kierrättämällä tekee ympäristölle hyvää, joten kierrättämällä saa myös hyvän mielen. Ihmiset ovat heränneet ympäristötietoisuuteen. Se asia lämmittää sydäntäni.

Toisen roska on todellakin toisen aarre. Tavaraa on nykyään pilvin pimein. Jos joku tavara käy itselle tarpeettomaksi, voi siitä toinen saada vielä paljon iloa.

– Kierrätyskeskuksen tehtävänä on tarjota paikka tavaralle, mutta myös muistuttaa ihmisiä kierrätyksen tärkeydestä.

Riihimäen kierrätyskeskuksen Siisti Riksu -puistokirppistapahtuma järjestetään kierrätyskeskuksen edustalla olevalla puistoalueella (Sakonkatu 4 A, Riihimäki) 31.5. klo 14–19.