Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menot | Hyvinkään Kide tuonut iloa ja laulua kuorolaisten elämään jo vuosikymmenten ajan – Seuraavana luvassa suuri Venlat ja Jussit -yhteiskonsertti

Venlat ja Jussit -yhteiskonsertti Hyvinkääsalissa tarjoaa musiikkia kolmen tunnin ajan.

Hyvinkäältä löytyy useita pidettyjä kuoroja. Yksi niistä on Hyvinkään Kide-kuoro, jolla on pitkä historia.

Osa nykyisistä kuorolaisistakin on ollut mukana kuoron toiminnassa jo neljänkymmenen vuoden ajan. Kuoron puheenjohtaja Helena Koivunen aloitti Kide-kuorossa vuonna 1983. Hänen äitinsä oli innokas kuoroharrastaja ja kyseli tyttäreltään, mahtaako Hyvinkäällä toimia kuoroa, johon tämä voisi mennä mukaan.

– Kerroin, että kuoro on löytynyt ja olen lähtenyt mukaan. Äitini seuraava kysymys oli, mahtaisiko kuorosta löytyä sopivaa miestä. Sanoin hänelle, että mukana on kyllä mukavia miehiä, mutta he ovat kaikki varattuja. Siihen karjalainen äitini totesi, että: ”Kyl siun ois pitänt männä mieskuoroon”, Koivunen kertoo nauraen.

Koivusen mukaan parasta Kide-kuorossa on kuoron valtavan hyvä yhteishenki.

– Kuoroharjoitukset ja yhteiset illanvietot ovat huippukivoja. Olen yksinäinen ihminen, joten kuorokaverit ovat tärkeitä.

Aila Elo on ollut mukana Kide-kuorossa vuodesta 1995. Hän kertoo aloittaneensa kuorolaulun, koska kaipasi yhteisöllistä tekemistä.

– Harrastan muitakin taidemuotoja, kuten maalausta. Se on kuitenkin aika yksinäistä. Kuorotreeneistä saa valtavasti energiaa. Laulamisesta tulee kevyt olo, hän kertoo.

Pitkän linjan kuorolainen on myös vuonna 1989 Kide-kuoroon tullut Kaarina Mäenpää.

– Rakastan laulamista ja tykkään esiintyä. Kuorolaulu on myös mukavan haastavaa.

Mäenpää kiittää kuoron monipuolista ohjelmistoa. Kide-kuoro esittää niin kevyttä iskelmää, perinteisiä kuoroteoksia kuin hengellisiä lauluja.

– Osa esittämistämme lauluista on kulkenut mukana jo vuosia. Koko ajan harjoittelemme myös uutta materiaalia.

Uusimpia Kide-kuoron laulajia on syksyllä kuorossa aloittanut Sirkka Halonen. Vuosia Yleisradiolla musiikkitoimittajana sekä pianonsoiton opettajana toiminut Halonen kiittelee Kide-kuoron sointia kauniiksi.

– Ihastuin siihen heti, ja siksi lähdin mukaan. Meillä on myös valtavan hauskaa yhdessä.

Kide-kuorossa kolmisen vuotta mukana ollut Jukka Saari kertoo laulaneensa pienen ikänsä. Eri kuoroissa hän on ollut mukana kolmisenkymmentä vuotta.

– Laulaminen on mukavaa.

Seuraavan kerran Kide-kuoro esiintyy Venlat ja Jussit -konsertissa Hyvinkääsalissa keskiviikkona 17.5. klo 18.

Venlat ja Jussit -konsertti on osa Hyvinkään Yhden Pävän Juttu -tapahtumaa. Mukana on 11 kuoroa, lauluryhmää ja orkesteria.

Ohjelmistossa on ryhmien omia esityksiä sekä yhteislaulua. Konsertti on kävelykonsertti, jonka aikana yleisö voi vapaasti liikkua saliin ja pois sieltä.

Konsertin kesto on noin kolme tuntia.