Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menot | Loppilainen Marja Koskinen aloitti maalausharrastuksen seinämaaleilla – nyt kankaalle piirtyy rakkaita maisemia

Marja Koskisen taidemyyntinäyttely Läheltä ja kaukaa avautui Galleria Tärinässä.

Galleria Tärinän seinille on levittäytynyt kaunista suomalaista – ja vähän italialaistakin – maisemaa.

– Varsinkin vesistöt ovat minulle tärkeitä. Myös talvinen maisema on kaunis, loppilainen taiteilija Marja Koskinen kertoo.

Maalaamisen Koskinen aloittaa aina taivaasta – ja siitä sitten eteenpäin kerroksittain. Taiteilijan omia suosikkeja ovat metsäinen maisema, jossa valo pilkahtelee puiden runkojen välistä sekä voimakkaan lila horsmapelto.

– Näin sen, kun olin matkalla Vaasaan. Se oli ihan pakko maalata.

Koskiselle maalaaminen on harrastuksista rakkain.

– Ensimmäiset maalauskokeiluni olivat 1970-luvulla. Maalasin koiria ja kissoja lateksipohjaisella seinämaalilla. Olin saanut sellaisia pieniä maalipurkkeja, hän naurahtaa.

Maalasin koiria ja kissoja lateksipohjaisella seinämaalilla.

Koskisen työkaveri rautateillä oli taiteellinen ja taitava käsistään ja kannusti Koskisen taideharrastuksen pariin.

– Lähdimme yhdessä piirustuskurssille Helsinkiin.

Maisemamaalariksi Koskinen päätyi rakkaudesta esittävää taidetta kohtaan. Teoksissa saattaa olla ihmisiäkin, mutta aina vähän kauempaa tarkasteltuna.

– Muotokuvamaalaus ei ole minun juttuni. Ei riitä, että maalaa näköisen. Teokseen pitää saada mukaan jotain ihmisen olemuksesta, mikä on äärimmäisen vaikeaa.

Maisemassa tärkeinä on, että perspektiivi toimii ja maalaukseen saa kolmiulotteisen vaikutelman.

Koskinen maalaa pääasiassa öljyväreillä. Akryyliväreissä näppärää on, että ne kuivuvat nopeasti, mutta värit niissä ovat liian kovia.

Maalaamisen ohessa taidetta syntyy silloin tällöin sekatekniikalla. Myös kuvanveistoa hän on harrastanut kansalaisopiston kuvanveistoryhmässä.

– Olen ollut mukana kansalaisopiston ryhmänäyttelyssä Suomen metsästysmuseolla. Se oli mukavaa.

Koskinen on viettänyt aikaa muutamaan otteeseen taiteilijaresidensseissä. Pääasiassa hän tekee taidetta kuitenkin omassa ateljeessaan kotinsa viherhuoneessa.

Ulkona hän ottaa valokuvia tai tekee luonnoksia.

– Varsinaisen teoksen maalaaminen ulkona on vaikeaa, sillä valo on kova ja vaihtuu koko ajan.

Marja Koskisen taidemyyntinäyttely Läheltä ja kaukaa Galleria Tärinässä (Eteläinen Asemakatu 2 a, Matkakeskus) 4.5.–30.5. Näyttely avoinna arkisin kello 10–18 ja lauantaisin 11–16. Vapaa pääsy.