Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Christoph Vitzthum jatkaa Konecranes Oyj:n hallituksen puheenjohtajana

Christoph Vitzthum valittiin hallituksen puheenjohtajaksi ja Pasi Laine varapuheenjohtajaksi Konecranes Oyj:n hallituksen järjestäytymiskokouksessa Hyvinkäällä tänään. Vitzthum on ollut Konecranesin hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2016.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi hallitus valitsi Ulf Liljedahlin ja jäseniksi Niko Mokkilan, Gun Nilssonin ja Päivi Rekosen. Henkilöstövaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Christoph Vitzthum ja jäseniksi Pauli Anttila, Pasi Laine ja Helene Svahn.

Sami Piittisjärveä lukuun ottamatta hallituksen jäsenten katsottiiin olevan riippumattomia yhtiöstä ja Niko Mokkilaa ja Pauli Anttilaa lukuun ottamatta heidän katsottiin olevan riippumattomia yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista. Piittisjärvi on Konecranesin työntekijä. Niko Mokkila on Hartwall Capital Oy Ab:n Managing Director ja Pauli Anttila on Solidium Oy:n sijoitusjohtajana ja johtoryhmän jäsen.

Hallituksen toimikausi päättyy vuoden 2024 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Hyvinkääsalissa kokoontunut Konecranesin yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista jaetaan osinkoa 1,25 euroa osakkeelta.