Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Simojen suosittu Majataloilta tekee paluun Riihimäelle – "Raamatussakin sanotaan, ettei ihmisen ole hyvä olla yksinään"

Tarjolla on positiivisista musiikkia, tarinoita ja yhdessäoloa.

Moni muistaa suositut Little Light -illat Riihimäen kirkossa ja Big Light -tapahtumat Urheilutalolla. Riihimäellä aikoinaan 11 vuotta asunut gospelmuusikko, säveltäjä Pekka Simojoki tuo perjantaina 31.3. Riihimäen Keskuskirkkoon musiikkia ja tarinoita sisältävän Majataloillan, joka sai alkunsa juuri näistä Little- ja Big Light-tapahtumista.

– Kaipasin yhteisöllisyyttä, ja halusin kutsua kirkkoon nuoria aikuisia ja työikäisiä ihmisiä, jotka eivät ehkä muuten kirkkoon tulisi, Simojoki kertoo.

Parhaimmillaan Little Light -iltoihin osallistui 500–600 ihmistä ja Big Lightiin jopa toista tuhat. Väkeä tuli Riihimäen lisäksi Hyvinkäältä ja muualtakin.

– Isännöimme tilaisuuksia yhdessä EtCetera-kuoron kanssa. Mukana oli aina myös mielenkiintoisia puhuja- ja musiikkivieraita. Voisi sanoa, että niissä yhdistyi talk show, vanhan ajan iltamat ja seuraperinne.

Kun Simojoki muutti 2000-luvun alkupuolella Riihimäeltä Kangasalle, sai hän soiton paikallisesta seurakunnasta. He olivat kuulleet Riihimäen tapahtumista ja totesivat, että kai ne jatkuvat – nyt Kangasalla. Simojoki päätti jatkaa, mutta nimen hän vaihtoi.

– Koska iltojen tarkoitus on tarjota ihmiselle levähdyshetki, antaa voimia ja ihmisten välisiä kohtaamisia, tuli illoista Majataloiltoja, hän kertoo.

Nyt Majataloiltoja on ollut Kangasalla säännöllisesti jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Niitä on toivottu paljon muuallakin, joten kehitimme pyörien päällä liikkuvan Majataloillan. Nyt menemme sinne, minne meitä pyydetään.

Simojoen mukaan on mieluisaa palata vanhoille kotiseuduille ja astella jälleen tuttuun Riihimäen Keskuskirkkoon yhdessä EtCetera-kuoron kanssa, jota hän on johtanut jo 30 vuotta. Illan vieraiksi saapuvat Ilkka Puhakka ja Jukka Jämsén. Simojoen mukaan molemmat ovat loistavia puhujia. Puhakka on entinen nuoriso-ohjaaja, joka on nähnyt paljon maailmaa. Hän on muun muassa kiertänyt vuosia Venäjän pahimmissa vankiloissa viemässä niihin toivoa. Osaan vankiloista on syntynyt pieniä vankilakirkkojakin.

Jämsén puolestaan on entinen tiukka ateisti, jonka elämä muuttui kerralla.

– Nykyisin Jämsén toimii pastorina, joka kiertää maata opettaen Raamattua ja rukousta. Siinä on jotain todella hauskaa, että entinen ateisti opettaa ihmisiä rukoilemaan, Simojoki naurahtaa.

Tilaisuudessa kuullaan Simojoen säveltämiä tuttuja lauluja, joihin yleisökin voi yhtyä.

– Kiinnostuin hengellisestä musiikista jo pikkupoikana Afrikassa, jossa isäni ja äitini olivat lähetystyössä lähes kymmenen vuoden ajan.

Majataloillatkin ovat kummunneet noista Afrikan vuosista. Simojoen mukaan oli kauhea kulttuurishokki muuttaa teini-ikäisenä takaisin Suomeen.

– Olin tottunut Afrikassa iloon ja yhteisöllisyyteen. Jo silloin 15-vuotiaana ajattelin, että haluaisin tuoda jotain siitä Suomeen.

Yhdessäolo on tärkeää, sillä yksinäisyydestä on tullut Suomessa kansantauti.

– Suomessa ja länsimaissa yleensäkin uskonto rajataan yksityisasiaksi. Etelän kasvavissa kirkoissa usko on joukkuelaji. Tuetaan toisiamme ja autetaan toisiamme. Raamatussakin sanotaan, ettei ihmisen ole hyvä olla yksinään.

Majataloilta Riihimäen Keskuskirkossa (Hämeenkatu 5) perjantaina 31.3. klo 19. Ovet avautuvat klo 18.30. Iltaa isännöivät muusikko Pekka Simojoki ja EtCetera-kuoro. Puhujavieraina ovat Ilkka Puhakka ja Jukka Jämsén. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tarjolla on kahvia ja pullaa. Ilta myös striimataan. Tapahtuman järjestävät EtCetera-kuoro ja Riihimäen seurakunta.