Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helvetin enkelit -liivin pois hakeminen kärjistyi surmaan Espoossa – Hovioikeus: ei näyttöä murhasta

Helvetin enkeleistä erotetun surma Espoossa ei ollut murha, näkee Helsingin hovioikeus tänään tiistaina antamassaan ratkaisussa.

Entinen kokelasjäsen oli kesällä 2020 erotettu jengistä ryhmän etujen vastaisen toiminnan vuoksi. Kun kaksi jengin jäsentä meni hakemaan erotetulta pois tämän liivit ja kerhotilan avaimen, tilanne päättyi ampumiseen.

Erotettu ehti ennen tuupertumistaan ampua jengiläisten perään. Hän kuoli sairaalassa ampumavammoihinsa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus näki, että kaksi jengiläistä oli mennyt erotetun luo suunnitellen tämän surmaamista rangaistuksena jengin etujen vastaisesta menettelystä. Käräjäoikeus näki tapauksen myös kokonaisuutena arvioiden törkeäksi.

Hovioikeuden mukaan murhasuunnitelmista ei kuitenkaan ollut näyttöä ja motiivikin jäi epäselväksi.

Liipaisimesta vetäneen jengiläisen hovioikeus tuomitsi taposta, ampuma-aserikoksesta ja erinäisistä muista vähäisemmistä rikoksista 10 vuodeksi vankeuteen.

Toisen jengiläisen henkirikossyytteen hovioikeus hylkäsi. Hänet hovioikeus kuitenkin tuomitsi ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta 4 kuukauden 20 päivän ehdolliseen vankeuteen.