Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäellä vietetään rasisminvastaista viikkoa – kannustaa kaikkia tarkastamaan omia ajatusmalleja: "Jo se että hymyilee, tuo tunteen hyväksynnästä"

Riihimäen rasisminvastaisen viikon teemana on yhteisöllisyys ja hyvät teot.

Miltä mahtaa tuntua asua muualta muuttaneena Riihimäellä? Koetaanko täällä rasismia?

Riihimäellä järjestetään 20.–26.3. rasisminvastainen viikko, jonka tavoitteena on kannustaa jokaista tarkastelemaan omia ajatusmallejaan ja haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan kansalaisuudesta, ihonväristä, uskonnosta tai etnisestä taustasta riippumatta.

– Me olemme kaikki samanlaisia. Ja me olemme kaikki tulleet jostain, Petja Heiskanen Riihimäen seurakunnasta ja Virva Hyvärinen Suomen Punaisen Ristin Riihimäen osastosta sanovat.

Suomen Punaisen Ristin Riihimäen osaston ja Riihimäen seurakunnan lisäksi Riihimäen rasisminvastaisen viikon ohjelmasta vastaavat Riihimäen kaupunki, Hyria ja Ö-talo.

Me olemme kaikki tulleet jostain.

Viikon teemana on yhteisöllisyys ja hyvät teot.

Riihimäen kirjaston Samuli Parosen salissa on esillä näyttely 13.–28.3, jossa puhutaan rasismista sekä kerrotaan Riihimäelle muuttaneiden ajatuksia ja tunteita. Paikalta löytyy myös Hyvien tekojen puu, johon voi kirjata, millaisia pieniä tekoja voimme toisillemme tehdä.

– Joku kertoo avaavansa oven ja toinen hymyilee aina kuin muualta muuttanut tulee vastaan. Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys, että tuntee itsensä hyväksytyksi, Hyvärinen sanoo.

Hän toivoo, että kaupunkilaiset tulisivat rohkeasti mukaan myös Riihimäen SPR:n Suomi-kahvilan toimintaan, jossa tutustutaan toisiimme. Suomi-kahvila kokoontuu Riksulassa (Eteläinen Asemakatu 2) torstaisin kello 17.

Ukrainalaiset pitävät pop up -kahviota Kirkkopuiston seurakuntakodilla (Kirkkopuisto 2) tiistaina 21.3. kello 17–20. Myynnissä on herkkuja ja pikkutavaroita käteismaksulla. Tuotto menee Riihimäellä asuvien ukrainalaisten lasten ja perheiden hyväksi.

Keskiviikkona 22.3. kello 20 alkaen Keskuskirkossa (Hämeenkatu 5) on rasisminvastainen ilta, jossa maahanmuuttajat kertovat kokemuksistaan. Paikalla esiintyy Pekka Simojoki ja EtCetera-kuoro. Halutessaan voi sytyttää kynttilän.

Torstaina 23.3. kello 17 järjestetään nuorille tortillatorstai Kirkkopuiston seurakuntakodissa, jossa paikalliset ja muualta Riihimäelle muuttaneet pääsevät kohtaamaan. Tilaisuus on tarkoitettu 14–20-vuotiaille. Sinne ilmoittaudutaan ennakkoon petja.heiskanen@evl.fi.

Hyrian kauneusalan opiskelijat tekevät torstaina 23.3. kello 14–18 maksutta pikameikkejä ja pikakampauksia Riksulan järjestötilassa. Perjantaina 24.3. klo 17 Riksulassa on Ukraina-ilta. Kaikki ovat paikalle tervetulleita.

Viikon päätösbileet ovat Ö-talossa (Öllerinkatu 9) perjantaina kello 20 alkaen. Sunnuntaina 26.3. kello 11.30 alkaen järjestetään vielä pyhiinvaellus Riihimäen Keskuskirkolta Kappelikirkolle. Tarkemmat tiedot viikon ohjelmasta löytyvät Facebookista joko Suomen Punainen Risti Riihimäki tai Riihimäen seurakunta.