Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen musiikkiopiston opettajat nousevat esiintymislavalle – Ohjelmistossa esittäjilleen merkityksellisiä teoksia

Riihimäen musiikkiopiston opettajien on vuoro nousta esiintymislavalle tiistaina 14. maaliskuuta kello 18.

Konsertti pidetään musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa ja siihen on vapaa pääsy.

Esiintyminen on kovan harjoittelun palkinto ja haastava tilanne niin musiikkiopistossa opiskelevalle oppilaalle kuin hänen opettajalleenkin. Musiikkiopistolla järjestetään lähes sata konserttia ja tapahtumaa vuosittain, joissa päätähtinä loistavat oppilaat. Kerran vuodessa roolit vaihtuvat ja lava on varattu heidän opettajilleen.

Opettajien konsertin ohjelmisto on koottu teoksista, jotka ovat soitonopettajille jollain tavalla läheisiä ja merkityksellisiä. Konsertissa on koettavana hyvin toistaan erilaisia teoksia ja monia eri instrumentteja.

Piano on Riihimäen musiikkiopiston suurin soitinryhmä. Tällä kertaa heitä edustaa pianonsoitonopettaja ja säestäjä Mika Karjalainen. Hänen tiistai-illan ohjelmistonsa on erityisellä huolella valikoitu. Haastetta riittää niin herkissä soundeissa kuin virtuoottisessa tykityksessä, jota tämän konsertin avauksessa on luvassa. Konsertissa on kuultavana myös sooloteoksia kenties ei niin usein kuultavilla soittimilla. Harmonikansoiton opettaja Tony Iivonen tulkitsee Mika Väyrysen sovittamat Kolme kansanlaulua ja musiikkiopiston apulaisrehtori seikkailee pasuunoineen intialaisen kulttuurin inspiroiman Eero Hämeenniemen sävelten parissa.

Arthur Marins-Kontio on musiikkiopistolla työharjoittelussa. Hän ei ole musiikkiopiston opettaja, mutta erittäin taitava oboisti Brasiliasta. Hänellä on ohjelmassaan Astor Piazzollan Tango-Etydi numero 4, jota usein kuulee huilulla soitettavan. Konsertti-iltana kuullaan myös laulua: Annamaria Hannonen esittää Heikki Sarmannon musiikkia, ja häntä säestävät kitaraopettaja Marko Kampman sekä alttoviuluopettaja Matleena Vehmaa.

Konsertin loppupuolelle opettajat ovat valinneet rytmimusiikkia. Lavan ottavat haltuunsa Elina Lappalainen, kontrabasso ja laulu sekä Tuomas Logrén ja Marko Kampman, kitara.

Konsertin kesto on noin tunnin, siinä ei ole väliaikaa ja se sopii kaiken ikäisille.